Mano Gargždai



Ką svarbu žinoti, jei norite palepinti šunį skanėstais?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepik.com nuotr. Asociatyvi Freepik.com nuotr.

Kiekvienas šuns šeimininkas savo augintiniui linki tik paties geriausio, tačiau nereikėtų pamiršti, kad meilė gali būti išreiškiama ne vien tik  šeriant šunį gardžiausiais kąsneliais. Jei nusprendėte palepinti savo augintinį skanėstais, labai svarbu atminti keletą dalykų, kuriuos netrukus aptarsime.

 

Nepamirškite, kad skanėstai yra kaloringi

Skanėstai šunims yra gerokai kaloringesni nei įprastas šuniui duodamas pašaras, todėl skanėstų perteklius gali lemti antsvorio atsiradimą. Niekam ne paslaptis, kad papildomi kilogramai labai kenkia sveikatai, todėl skanėstų kiekį vertėtų riboti: toks maistas turėtų sudaryti ne daugiau nei 10 procentų visos dienos raciono.

 

Rinkitės naudingus skanėstus

Jei norite, kad skanėstai būtų ne tik gardūs, bet taip pat ir naudingi, rinkitės funkcinius skanėstus, kurių platų pasirinkimą rasite internetinėje ar fizinėje  gyvūnų prekių parduotuvėje. Puikiu pasirinkimu gali būti skanėstai, skirti kailio puoselėjimui, dantų priežiūrai, kaulų ir sąnarių stiprinimui, ir t.t.

 

Gardžiausi kąsneliai – už pageidaujamą elgesį

Gana dažnai šunų augintojai skundžiasi, kad šuo atsisako net ir paties gardžiausio maisto. Taip gali nutikti ir dėl to, kad šunį kankina sveikatos problemos, ir dėl to, kad  šeimininkai paprasčiausiai neleidžia augintiniams maisto „užsidirbti“. Jei maistas bus visada patiekiamas dubenėlyje, ir ten paliekamas stovėti visą dieną, natūralu, kad toks pašaras neturės jokios vertės. Suteikite galimybę šuniui „užsidirbti“ gardžių kąsnelių, ir juos duokite tik tada, kai augintinis demonstruoja pageidaujamą elgesį.

 

Reklama. Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 218 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,