Mano Gargždai



Dariškėje iškilmingai paminėtas skrydžio „Lituanica“ 90-metis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Liepos 16 d. Dariškėje paminėtas lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio „Lituanica“ 90-metis. Tai – ypatinga proga Klaipėdos kraštui ir visai Lietuvai, todėl šventę lydėjo įspūdinga parodomųjų aviacinių ir koncertinių programų gausa.

 

Minėjimo metu renginio dalyviai drauge su organizatoriais ir svečiais iškilmingai išskleidė Lietuvos valstybės vėliavą. Šią ceremoniją lydėjo Karinių oro pajėgų orkestras.

Šventės dalyvius savo atvykimu itin nudžiugino keliautojas Aurimas Valujavičius, kurio įspūdinga kelionė vienviete irkline valtimi per Atlanto vandenyną ir buvo skirta pažymėti legendinio „Lituanicos“ skrydžio 90-metį. Dar gegužę A. Valujavičiui už mūsų rajono ir visos Lietuvos garsinimą Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas įteikė atminimo ženklą „Už nuopelnus Žemaitijai“. Tad jo vizitas legendinio lakūno S. Dariaus tėviškėje – išties simbolinis ir lauktas.

Minėjime svečiavosi ir „Laikas kilt“ sklandytojai Algirdas Šimoliūnas, Sakalas Uždavinys ir Ignas Bitinaitis, kurie, keldami sau iššūkį, taip pat siekia paminėti garsiojo Dariaus ir Girėno skrydžio jubiliejines metines – šį rugpjūtį sklandytuvais bandys pasiekti Portugalijos krantus skalaujantį Atlanto vandenyną. Skrydžio atstumas – 4000 km, o jį dangumi pilotai sieks įveikti per 10 dienų.

Vakarą vainikavo nuotaikingi garsių atlikėjų koncertai ir išskirtiniai akrobatinio skraidymo pasirodymai.

 

Renginio akimirkas užfiksavo fotografė Sima Ulvikienė:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 222 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,