Mano Gargždai



Į Oninių šventę Girkaliuose traukė tūkstančiai smalsuolių (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Jau tradicine tapusi Girkalių Oninių šventė subūrė tūkstantinę minią. Šių metų šventės tema – skarelė, tad ir išmoningai pasipuošusių moterų čia netrūko.

 

Šventėje šurmuliavo gausus būrys prekybininkų, svečius pasitiko Girkalių bendruomenės iš šiaudų rulonų pagaminta šmaikšti Ona, su vaikais turiningai užsiėmė Kretingalės kultūros centro animatorės-drugeliai, vyresniuosius publikos narius linksmino aktorė ir šventės vedėja Nijolė Narmontaitė, savo veiklą pristatė visi Girkalių kultūros namuose gyvuojantys mėgėjų meno kolektyvai: folkloro ansamblis „Žiogupis“, linijinių šokių kolektyvas „Vyšnaitės“, estradinis ansamblis „Draugai“, programą pastiprino ir Kretingalės kultūros centro vyrų muzikos grupė „Grajus“.

Vėliau visi šėlo su grupe „Patruliai“ bei Sandros ir Viktoro duetu. Renginį vainikavo žiūrovus nustebinęs dar neregėtas šviesų šou „Blizzga“, kuriame ryškūs kostiumai bei choreografija persipynė su įvairiais scenos efektais bei pirotechnikos elementais. Neapsieita ir be duonos pagerbimo akcentų: tautiniu kostiumu vilkinčios Vidos Viskontienės prekiaujama duonelė sulaukė daug susidomėjimo dėl skonių įvairovės.

„Šios Girkalių tradicinės Oninės vietiniams žmonėms turi jau didelę reikšmę. Visi jaučia pareigą prisidėti ir siūlo savo pagalbą. Kas užkandžiais, kas fizine pagalba, kas finansiniu indėliu. Tokią šventę galima laikyti puikiuoju bendruomeniškumo pavyzdžiu“, – teigė renginio sumanytoja, Kretingalės kultūros centro direktorė Violeta Lisovaitė.

Anot direktorės, Oninės į Girkalius jau penktą kartą sukviečia gerbėjus iš Palangos, Klaipėdos, Kretingos, Plikių, Kretingalės, Kartenos, Telšių ir kitų miestų.

„Turėjome Onines raudonos prinokimo spalvos, buvo su žirneliais ir retro taškeliais, trečią kartą sukvietėme visus bateliais raudonais, prieš metus per Girkalių 770 jubiliejų vilkėjome sijonus kvalbonuotus ir sukneles kvarkliuotas, šiemet turėjome skarelę. Nes tai – drąsos ir tvirtybės, vertybių saugojimo simbolis. Mus inspiravo rašytoja Žemaitė, todėl ir ši šventė mums yra vertybė, – šiųmetę temą pristatė pašnekovė. – Kasmet sugalvoti naują režisūrinį „kampą“ yra sudėtinga, tikrai tenka pasitelkti išmonę. Tuo pačiu tai yra svarbiausia kultūrinio darbo esmė – kurti, ieškoti, sudominti.“

Pasak V. Lisovaitės, sumanymą pavyko išauginti atkaklumo dėka.

Tokiaižmonių laukiamai šventei sekmadienis nėra tinkama diena, bet pažadame, kad kitais metais darysime viską, kas mūsų galioje, jog išvengtume sekmadienio. Dar būtina paminėti, kad šiemet šventėje mūsų džiaugsmui debiutavo mūsų kultūros centro scena, apšvietimas ir garso įranga“, – kalbėjo Kultūros centro direktorė.

Džiaugiamasi, kad šį sekmadienį į Girkalių šventę sugūžėjo beveik 2 000 žmonių. Organizatoriai dėkingi girkališkiams, kurie parėmė šventę. Ypatingai – pagrindiniams rėmėjams: Girkalių bendruomenei, savitarnos restoranui,„Stasio kampas“, UAB „Eritėja“.

Kretingalės kultūros centras informuoja, kad renginių sezonas pasibaigė ir siunčia aplodismentus ištvermingai ir nedidelei KKC kultūros darbuotojų komandai už suburtus žmones Kretingalėje, Plikiuose, Girkaliuose.

 

Akimirkos iš šventės – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 135 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,