Mano Gargždai



Apdovanoti „Minijos žemupio regatos“ dalyviai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono TIC. nuotr. Klaipėdos rajono TIC. nuotr.

Savaitgalį aktyvaus laisvalaikio mėgėjai rinkosi į 19-ąją „Minijos žemupio regatą“. Šiais metais regatos maršrutas buvo parinktas ne Minijos upe, o nuspręsta plaukti vaizdingu karaliaus Vilhelmo kanalu, Drevernos upe įplaukiant į Kuršių marias.Iš viso dalyvauti tradicinėje regatoje susirinko 70 dalyvių ne tik Klaipėdos rajono, bet ir kitų Lietuvos miestų bei rajonų vandens turizmo mėgėjų šeimos su vaikais.

 

Šių metų naujiena – regatoje galima buvovaržytis tik dvivietėmis baidarėmis ir komandoje po dvi baidares.Taigi, dvivietėmis baidarėmis varžėsi 16 komandų. Regatos atidarymas vyko nuostabiame gamtos ir vėjo kampelyje – Drevernoje. Po regatos atidarymo ceremonijos ir plaukimo instruktažo dalyviai autobusais buvo nuvežti į starto vietą. Regatos startas prasidėjo nuo 3-iosios vandenvietės iki Drevernos apžvalgos bokšto. Tobulas plaukimui oras, nepakartojami gamtos vaizdai, ramybė ir paukščių čiulbesys leido dalyviams nesunkiai įveikti 15 km atkarpą.

Įveikę trasą regatos dalyviai rinkosi J. Gižo etnografinėje sodyboje, kur galėjo išbandyti mini golfą, paskanauti skanios Drevernos žuvienės, o renginį vainikavo „Minijos žemupio regatos“ dalyvių apdovanojimai. Į renginį įteikti Klaipėdos rajono mero taurės ir pasveikinti dalyvių atvyko Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas.

Susumavus komandų plaukimo rezultatus dviviečių baidarių kategorijoje greičiausiai atplaukė ir Klaipėdos rajono mero taurę iškovojo „Patriotai team 2“ komanda, kurie maršrutą įveikė per 3:46 val. Antrąją vietą iškovojo komanda „Patriotai team 1“, atplaukę per 4:07val., o trečioji vieta atiteko komandai „JP1“, kurie  atplaukė per 4:35 val.Visiems regatos dalyviams buvo įteikti medaliai ir diplomai.

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras dėkoja Klaipėdos rajono savivaldybei,  Baidarių centrui, Drevernos uostui bei „Go2kite“ akademijai, kurie prisidėjo prie Minijos žemupio regatos organizavimo. 

 

Akimirkos iš varžybų – Klaipėdos rajonos savivaldybės turizmo informacijos centro nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 96 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,