Mano Gargždai



Siaučiant škvalui su perkūnija rajone degė sodo namelis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
K. Abromavičiūtės nuotr. K. Abromavičiūtės nuotr.

Vakar, prieš vidurnaktį, siaučiant škvalui ir stipriai žaibuojant, ugniagesiai gelbėtojai gavo iškvietimą apie kilusį gaisrą. Pranešta, kad Dovilų seniūnijoje, Kiškėnų kaime, dega sodo namelis.

 

Atvykus ugniagesiams, medinis pastatas degė atvira liepsna. Per gaisrą apdegė visas namelio vidus bei šiferiu dengtas stogas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, dėl žaibo iškrovos šiais metais Lietuvoje kilo 19 gaisrų. Jų metu sudegė 5 individualūs namai, 4 ūkiniai pastatai, atvirosiose teritorijose liepsnojo žolė ir pavieniai medžiai. Praėjusiais metais per tą patį laikotarpį dėl žaibų taip pat kilo 19 gaisrų.

 

Ragina pasirūpinti savo saugumu

Ugniagesiai gelbėtojai primena gyventojams, kad perkūnijos metu negalima stovėti  po medžiais, arti vandens. Taip pat negalima bėgti. Žaibuojant nereikėtų rankose laikyti skėčių, meškerių, metalinių lazdų. Pavojinga būti ir prie aukšto statinio ar ant kalvos, šalia metalinių aptvarų, elektros tiekimo linijų. Nesaugu dirbti žemės ūkio darbus atvirame lauke. Jei perkūnija lauke užklupo netikėtai, geriausia palaukti jos pabaigos  nedidelėje įduboje arba stataus šlaito papėdėje.

Maudantis, irstantis valtimi ar žvejojant  ežere, upėje ar tvenkinyje, išgirdus  griaustinį, reikia kuo greičiau skubėti į krantą.

Perkūnijos metu, jeigu esate pastate, nesinaudokite elektriniais prietaisais, telefonu, nelieskite vandens čiaupų, nebūkite šalia dūmtraukių, krosnių ar metalinių daiktų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 103 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,