Mano Gargždai



Reikia pagalbos įgyvendinant verslo idėją? Dalyvauk konkurse „Verslumo manija“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Turite nerealią verslo idėją ir trūksta finansų jos įgyvendinimui? O gal planuojate verslo plėtrą? Klaipėdos rajono savivaldybės organizuojamas konkursas „Verslumo manija“ gali padėti atverti verslo horizontus ir motyvuoti siekti savo svajonės.

 

Paraiškas „Verslumo manijos“ konkursui galima teikti iki lapkričio 1 d. Trys pačios išskirtiniausios ir originaliausios verslo idėjos bus įvertintos piniginiais prizais, o konkurso nugalėtojus skelbsime tradicinio savivaldos ir verslo forumo renginio metu.

„Džiaugiamės rajone besikuriančiais verslais ir konkurso organizavimas yra viena iš pagalbos formų jaunam verslui ar kol kas tik gerą verslo idėją turinčiam žmogui padėti startuoti ir įgyvendinti savo sumanymus. Per visus konkurso gyvavimo metus sulaukėme išties labai daug įdomių, kūrybiškų verslo idėjų, ir galime pasidžiaugti galėję prisidėti prie jų įgyvendinimo“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

 

Motyvuoja eiti pirmyn

Pernai pirmąją vietą konkurse drauge su verslo partnere Reda Rimšaite-Kovalenko laimėjusi ir 5 tūkst. eurų prizą atsiėmusi Lina Jakubaitienė sako, kad pergalė ir laimėti pinigai padėjo išspręsti problemas, su kuriomis susidurdavo savo veikloje. Jie palengvino darbą, taupė laiką ir lėšas bei prisidėjo prie prekės ženklo „Pajūrio ritmu“ žinomumo.

„Prekiaujame produktais, kurie reprezentuoja Klaipėdos rajoną, pajūrio kraštą. Laimėjimas leido mums tapti žinomu ir atpažįstamu prekės ženklu, plėtoti elektroninę prekybą. Svarbiausia – žinoti, ko sieki ir kur eini. Džiaugiamės, kad ir šiais metais kažkas turės tokią galimybę, kokią turėjome mes.

Linkime nebijoti drąsiai žengti savo svajonės link ir dalyvauti konkurse“, – sako L. Jakubaitienė.

Dalyvavimas konkurse padeda geriau apsvarstyti savo idėjos pliusus ir minusus, labai tiksliai sudėlioti jos įgyvendinimui reikalingus finansus – įsitikinęs kitas konkurso dalyvis Mindaugas Laučys, kuris net dvejus metus iš eilės „Verslumo manijos“ konkurse su savo idėjomis pelnė antrąsias vietas ir po 3 tūkstančius eurų.

„Praėjusiais metais dalyvavau su idėja, kaip palengvinti statybos inžinierių darbą atliekant statybos kainų skaičiavimus panaudojant dirbtinio intelekto galimybes. Šis projektas yra ilgalaikis, todėl vis dar tobuliname programą, tačiau finansinis prizas labai prisidėjo prie tolimesnio programavimo darbų finansavimo“, – pasakoja Mindaugas.

Pasak vyro, net ir pati beprotiškiausia idėja gali rasti vietą rinkoje, o laimėjimas tikrai paskatina eiti pirmyn.

 

Pasisėmė patirties

Gauta 2 tūkst. eurų parama suteikė galimybę judėti į priekį ir trečiosios vietos laimėtojai Gabrielei Stonienei, atliekančiai kūdikių masažus.

„Įgijau papildomą profesinio mokymo masažuotojo kvalifikacijos diplomą ir gauti dar keletą sertifikatų, nusipirkau daugiau pagalbinių masažo priemonių. Taip pat įsteigiau mažąją bendriją „Gabrielės kūdikių masažai“. Šiuo metu intensyviai ieškau nuomotis patalpas Gargžduose, kad būtų galima suteikti paslaugas dar kokybiškiau“, – sako Gabrielė.

Pasak moters, dalyvavimas konkurse jai davė daug naudingos patirties: „Nesvarbu, laimėsite ar nelaimėsite, bet tikrai pasisemsite patirties iš daug puikių, verslių ir gerų idėjų turinčių dalyvių“.

Registruoti savo verslo idėją galite tiesiogiai internete  https://bitly.ws/WUZE arba užpildyti elektroninę paraiškos formą, kurią rasite Savivaldybės interneto svetainėje www.klaipedos-r.lt, skiltyje „Verslui“, „Verslumo manija“ ir iki lapkričio 1 d. atsiųsti ją el. paštu .

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 228 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,