Mano Gargždai



Sodinti želdinius valstybinėje žemėje galima tik gavus leidimą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Gražiai prižiūrimos ir puoselėjamos žaliosios teritorijos gatvėse prie nuosavų namų puošia aplinką, tačiau ne visi žino, kad jų priežiūra priklauso seniūnijoms. Gyventojai jose sodinti medžius, krūmus, gyvatvores gali tik gavę leidimą.

 

Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai pastebi, kad gyventojai dažnais atvejais valstybinėje žemėje už savo nuosavybės teise priklausančio sklypo ribų sodina gyvatvores, įvairius medelius ir krūmus, arba pasodintos gyvatvorės ir krūmai neatitinka Aplinkos ministro įsakymo reikalavimų ir želdinių šakos patenka į valstybinės žemės teritoriją bei trukdo pėsčiųjų judėjimui ar saugiam eismui gatvėse.

Informuojame, kad rajono gyventojai turi galimybę valstybinėje žemėje savivaldybės teritorijoje sodinti, prižiūrėti, pertvarkyti želdinius tik suderinę su tos vietos seniūnu ir vadovaudamiesi galiojančiais teritorijų planavimo dokumentais bei teisės aktais.

Kviečiame ir raginame gyventojus teikti prašymus sodinti ir prižiūrėti želdinius valstybinėje žemėje už savo sklypo ribų vietos seniūnui ir gauti jo sutikimą. Dėl savavališkai pasodintų želdinių valstybinėje žemėje seniūnijos turi teisę kreiptis į atsakingas institucijas. Už tai gali būti taikoma atsakomybė ir skiriama bauda nuo 30 iki 120 eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 135 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,