Mano Gargždai



Ketvirtokai ir aštuntokai dalyvauja Nacionaliniame mokinių pasiekimų patikrinime

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Vakar Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklose prasidėjo Nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas (NMPP), kuriame dalyvauja daugiau nei 57,9 tūkst. mokinių iš 783 mokyklų.

 

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA), organizuojančios mokinių patikrinimus, duomenimis, juose savo gebėjimus galės įsivertinti 27964 ketvirtos ir 30008 aštuntos klasės mokiniai. Praėjusiais metais NMPP dalyvavo per 28 tūkst. ketvirtokų ir beveik 26 tūkst. aštuntokų. 

„Mokinių pasiekimų vertinimo kaitos kelyje žingsnis po žingsnio artėjame prie tikslo – nuoseklaus mokymosi ir į ugdymosi pažangą orientuoto vertinimo. Nacionalinio mokinių pasiekimų patikrinimo tikslas – padėti siekti geresnių mokymosi rezultatų įsivertinus mokinių žinias ir gebėjimus. Per patikrinimą nepasiekus patenkinamo pasiekimų lygio, mokiniui bus skiriamos papildomos konsultacijos. Nuo kitų mokslo metų Nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas taps privalomas. Tai įtvirtinta Švietimo įstatyme“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros direktoriaus pavaduotojas Aidas Aldakauskas. 

Kaip ir ankstesniais metais, NMPP vykdomas elektroniniu būdu. Pirmieji savo pasiekimus pasitikrins ketvirtokai: sausio 23 d. jie atliks skaitymo, o sausio 30 d. – matematikos testą. Aštuntokai vasario 6 d. atliks lietuvių kalbos ir literatūros skaitymo testą, o vasario 27 d. tikrinsis matematikos gebėjimus. NMPP pasibaigs vasario 29 d. gimtosios kalbos (lenkų, rusų, baltarusių) skaitymo testu aštuntokams.  

Šiais metais NMPP ketina dalyvauti 96 proc. visų ketvirtų ir 96,2 proc. visų aštuntų klasių mokinių.  

Ketvirtokų ir aštuntokų NMPP pasiekimai bus įvertinti ne tik taškais. Kiekvienam dalyviui bus priskirtas atitinkamas pasiekimų lygis (nepasiektas patenkinimas, patenkinamas, pagrindinis, aukštesnysis). Per NMPP nepasiekus patenkinamo pasiekimų lygio, mokiniui penktoje, devintoje ar pirmoje gimnazijos klasėje bus sudaromas individualus jų mokymosi pasiekimų gerinimo planas. Numatyta, kad jiems bus skirta ne mažiau kaip 20 papildomų konsultacijų ne didesnėse nei 5 mokinių grupėse. 

Visos NMPP užduotys bus įvertintos automatiškai, elektroninė vertinimo sistema kiekvienam mokiniui užduoties atlikimo lange pateiks įvertinimą taškais. Detalios NMPP dalyvių rezultatų ataskaitos su mokiniams priskirtais atitinkamais pasiekimų lygiais (nepasiektu patenkinamu, patenkinamu, pagrindiniu, aukštesniuoju) bus pateiktos kiekvienai mokyklai ir savivaldybei. Informacija apie mokinių pasiekimus taip pat keliama ir į Mokinių registrą. 

Nacionaliniai mokinių pasiekimų patikrinimai 4 ir 8 klasėje vyksta kasmet nuo 2012 m. Jų tikslas – suteikti objektyvią informaciją mokykloms, jų savininkams apie ugdymo proceso rezultatus ir jo tobulinimo kryptis. Patikrinimų rezultatai mokytojams, mokiniams ir jų tėvams leidžia objektyviai įvertinti mokinių žinias ir atitinkamai nukreipti jų pastangas siekiant geresnių rezultatų. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 101 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,