Mano Gargždai



Vasarį bus tikrinamos laukinių gyvūnų viliojimo vietos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi AAD nuotr. Asociatyvi AAD nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas informuoja, kad šių metų vasario 12–26 dienomis Gyvosios gamtos apsaugos departamento pareigūnai tikrins, kaip medžiotojai laikosi Medžioklės taisyklių viliodami maistu medžiojamuosius laukinius gyvūnus.  

 

Medžioklės plotuose įrengtos viliojimo vietos skirtos medžiotojams maistu privilioti laukinius gyvūnus su tikslu juos sumedžioti bei atitraukti nuo pasėlių, kad jiems nebūtų padaryta žala. 

„Pastebime padidėjusį pranešimų skaičių, susijusį su laukinių gyvūnų viliojimo vietomis, todėl norime priminti medžiotojams, kad medžioklės vietos turi būti tvarkingos. Laukinius gyvūnus reikia vilioti tik natūraliu pašaru: grūdais, šienu, kukurūzų burbuolėmis, šakniavaisiais ir pan.“, – sako Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė. 

Pasak M. Ramanauskienės, aplinkosaugininkams tenka susidurti su įvairiais pažeidimais viliojimo vietose: nustatyta atvejų, kai laukiniai gyvūnai buvo viliojami tonomis maisto atliekų ar jiems labai netinkamu maistu, pvz., makaronais, šokoladukais, duona, pradėjusiais gesti vaisiais ir daržovėmis, o plėšrūnai, pvz. vilkai viliojami naminių galvijų gaišenomis. 

Taigi svarbu atkeipti dėmesį, kad Medžioklės taisyklės draudžia šerti laukinius gyvūnus maistu, kurio jie negali rasti natūraliomis sąlygomis, pvz., gyvūninės kilmės produktais ar kitais šalutiniais gyvūniniais produktais, maisto atliekomis.  

Viliojimo vietose natūralius pašarus ar masalą draudžiama išpilti ant žemės ir jų kiekis negali viršyti 100 kg (išskyrus šieną, šienainį ir laižomąją druską). 

Medžioklės plotų vienete (1000 ha) draudžiama įrengti daugiau kaip 10 šernų viliojimo vietų ir vienoje viliojimo vietoje vienu metu naudoti daugiau kaip 100 kg arba 125 l natūralaus pašaro. 

Atsakomybė už pažeidimus viliojimo vietose nustatyta Administracinių nusižengimų kodekso 290 straipsnio 1 dalyje. Šis pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 90 eurų. 

Svarbią informaciją apie medžioklę rasite Aplinkos apsaugos departamento parengtose atmintinėse.  

Primename, kad apie pastebėtus pažeidimus galite pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112. Taip pat užfiksuotas nuotraukas ar vaizdo medžiagą, kai daromas pažeidimas, galima atsiųsti el. paštu info@aad.am.lt.  

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 422 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,