Mano Gargždai



Klaipėdos miesto ir rajono gyventojai mažiau mokės už vandenį ir nuotekų tvarkymą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino AB „Klaipėdos vanduo“ perskaičiuotas bendrovės paslaugų kainas. Klaipėdos miesto ir rajono gyventojams geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainos mažės. Naujieji įkainiai įsigalios nuo šių metų birželio 1 d.

 

Remiantis VERT patvirtintomis kainomis, geriamojo vandens tiekimas ir nuotekų tvarkymas Klaipėdos miesto bei rajono butų gyventojams, individualių namų gyventojams, vartotojų grupei, atsiskaitančiai daugiabučio namo įvade, atspigs 7 euro centais (su PVM).

„Svarbu išlaikyti sistemingą veiklą atliepiant klaipėdiečių poreikius ir užtikrinant paslaugų kokybę. Savivaldybė, kaip pagrindinis akcininkas, išlaiko lūkestį, jog įmonės investicijos ir toliau būtų vykdomos vertinant jų ekonominę naudą, grąžą gyventojams ir atlieptų visuomenės, kaip kliento, interesus. Didžiausias lūkestis iš visų viešas paslaugas teikiančių įmonių Klaipėdoje, kuo mažesnė finansinė našta gyventojams, todėl dėsime visas pastangas, kad paslaugų kainos išlikų stabilios“, – teigia Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Pasak Benito Joniko, AB „Klaipėdos vanduo“ generalinio direktoriaus, nusistovėjusios elektros energijos kainos rinkoje, stabili įmonės veikla ir strateginės investicijos leidžia klientams pasiūlyti dar palankesnes paslaugų pardavimo kainas, lyginant su praėjusiais metais.

„Siekdami išvengti staigių elektros kainų šuolių rinkoje daromos įtakos, ką prieš keletą metų teko patirti visoms komunalinio sektoriaus įmonėms, turime nusimatę rizikų valdymo priemonių. Siekiame energetinės nepriklausomybės, todėl sistemingai tęsiame investicijas į atsinaujinančios energijos šaltinių vystymą“, – sako B. Jonikas.

Keisis ir paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų kaina, už kurias paslaugas moka juridiniai asmenys. Numatyta, kad paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų įkainis padidės 1 euro centu už kubinį metrą (be PVM). Šiame kainų pokytyje atsispindi investicijos į infrastruktūros rekonstrukciją, plėtrą ir modernizaciją, kuri itin aktuali tiek ir gyventojams, tiek ir augančiam bei į Klaipėdos regioną investicijas vis aktyviau pritraukančiam verslui.

VERT nustatytos vandens ir nuotekų tvarkymo kainos galios mažiausiai metus laiko iki kito perskaičiavimo, kaip tai numato veiklą reglamentuojantys teisės aktai. Šiuo metu Klaipėdos miesto ir rajono gyventojai už geriamojo vandens tiekimą bei nuotekų tvarkymą individualiame name moka 2,66 Eur/m3, o butuose – 2,69 Eur/m3, o nuo birželio mokės atitinkamai 2,61 ir 2,59 Eur/m3.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 1000 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,