Mano Gargždai



Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Šių metų vasarą, birželio mėnesį, Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas paslaugas verslininkams ir burianti aktyvią bendruomenę.

 

„Mūsų tikslas – kad bendradarbystės centrai „Spiečiai“ būtų prieinami visoje Lietuvoje, todėl praėjusiais metais atidarėme naują „Spiečių“ Kaune ir šiais metais naujasis startuos Gargžduose. Jau dabar turime 14 „Spiečių“, kurie veikia įvairiuose miestuose ir yra pasiekiami kiekvienam, norinčiam pradėti ir kurti savo verslą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Susidomėjimas „Spiečių“ teikiamomis paslaugomis taip pat nekinta – į centrus kasmet susiburia keli šimtai regionų verslininkų.

„Bendradarbystės centruose kasmet susirenka daugiau nei 300 verslininkų, kurie neatlygintinai 18 mėnesių naudojasi verslumo skatinimo paslaugomis. Paslaugų poreikis – didelis, tad siekiame, kad „Spiečiaus“ paslaugų krepšelis regionuose būtų prieinamas kuo plačiau ir patogiau“, – sako Indrė Gendroliūtė-Gerulienė, Inovacijų agentūros Pažangos departamento Regioninės verslo transformacijos skyriaus vadovė.

I. Gendroliūtė-Gerulienė primena, kad „Spiečių“ nariai gali naudotis verslumo skatinimo paslaugomis, gauti individualias konsultacijas verslo pradžios ir plėtros klausimais, dalyvauti verslo mentorystės, akseleravimo programose, lankytis įvairiuose renginiuose ir praktinėse dirbtuvėse, naudotis centro suteikiama kompiuterizuota vieta darbui.

„Priklausymas verslo bendruomenei, dalyvavimas jos gyvenime, mentorystė ir konsultacijos padeda įveikti baimes, dažnai kylančias verslo pradžioje, o žinių ir kompetencijų auginimas „Spiečių“ nariams padeda įveikti iššūkius ir abejones“, – tvirtina I. Gendroliūtė-Gerulienė.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas džiaugiasi, kad Klaipėdos rajone gyvena daugybė originalių idėjų nestokojančių gyventojų, tad apie „Spiečiaus“ reikalingumą kalbėta jau seniai.

„Pagaliau verslininkai turės erdvę, kurioje galės susitikti su bendraminčiais, megzti pažintis bei įgyti naujų žinių, o galbūt ir drauge įgyvendinti bendrus projektus. Juk kartais reikia visai nedaug – nedidelio postūmio, patarimo. O šis centras būtent ir padės kurtis verslams, tvirčiau atsistoti ant kojų ir žengti pirmyn. Tikiu, kad rajono verslininkai aktyviai įsilies į „Spiečiaus“ veiklas ir savo idėjas pavers prasmingais darbais“, – sako B. Markauskas.

Šiuo metu „Spiečiai” veikia 14-oje miestų: Alytuje, Birštone, Kėdainiuose, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje, Plungėje, Rokiškyje, Šiauliuose, Tauragėje, Ukmergėje, Utenoje, Visagine, Kaune.

Gargždų „Spiečiaus“ atidarymas numatomas birželio pabaigoje, o tikslesnė data ir informacija apie renginį bus skelbiama „Spiečiaus“ socialiniuose tinkluose ir interneto svetainėje: https://spiecius.inovacijuagentura.lt/

Paskelbta ir naujo bendradarbystės centro „šeimininko“ atranka. Susidomėję kviečiami aplikuoti: https://shorturl.at/bxINS

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 1015 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,