Mano Gargždai



Būsimųjų darželinukų tėvų prioritetai – siūlomų vietų atsisakoma dėl nepatogaus susisiekimo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Redakcijos archyvo nuotrauka Redakcijos archyvo nuotrauka

Artėjant rugsėjo 1-ąjai, sugrįžimui į ugdymo įstaigas ruošiasi ne tik būsimieji mokiniai, bet ir ikimokyklinio amžiaus vaikai. Priešmokyklinio ugdymo ir vyresnėse grupėse atsidursiantiems vaikams vieta mokymo įstaigose rūpinasi valstybė, o ikimokyklinis ugdymas laikomas neprivalomu, taigi priėmimo į darželius sistemoje sudaromos eilės. Pasidomėjome, ar vietų Gargždų darželiuose šiemet užteko visiems juos lankyti nuo rugsėjo 1-osios planuojantiems vaikams.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėjo Alrigrdo Petravičiaus manymu, kol kas rajone pasiteisino registravimo sistema, kuomet prašymas priimamas ne internetu.

„Manome, kad bent jau pirmą kartą reikia susitikti su tėvais. Jie užpildo prašymą, specialistės jiems atsako į visus rūpimus klausimus, suteikia informacijos. Prašymą priimti vaiką į darželį parašę tėvai gauna prisijungimo prie sistemos slaptažodžius ir gali nuolat tikrinti, kaip keičiasi eilė. Ši priėmimo sistema taip pat yra skaidri, nes visi besiregistruojantieji yra surašomi į eilę bendroje sistemoje, taip išvengiama asmeninių susitarimų, neskaidrumo“, - pasakojo A. Petravičius.

 

Pasiūlymą priemė ne visi

Priėmimo į Gargždų darželius nuo šiu metų rugsėjo 1 d. rezultatai buvo paskelbti gegužės mėnesį. Vietos ikimokyklinio ugdymo įstaigoje buvo suteiktos 105 2012 metais gimusiems vaikams (39 vaikams vietos suteiktos nebuvo), 2011 metais gimusiems vaikams atiteko 69 vietos (10  vaikų vietos darželyje negavo). Vietas ikimokyklinėje ugdymo įstaigoje gavo visi užregistruoti 2010 metais gimę vaikai.

Klaipėdos rajono savivaldybės švietimo skyriaus vyriausios specialistės Aušros Bočkuvienės teigimu, vietų darželiuose būtų užtekę visiems 2009 metais gimusiems vaikams (jų iš viso užregistruota 11), tačiau kai kurių vaikų tėvai vietų atsisakė. Tokio poelgio priežastis – didelis atstumas tarp darželio ir namų.

„Tėvai piktinosi, jog gyvendami miesto centre turėtų vesti savo vaikus į „Naminuko“ darželį. Keletas tėvų atsisakė šiame darželyje jų vaikams suteiktų vietų ir pasiliko toliau laukti eilėje, tikėdamiesi, kad atsiras laisvų vietų arčiau jų namų esančiuose darželiuose“, - pasakojo A. Bočkuvienė.  

 

Naujos grupės eiles sutrumpins, tačiau problema išliks

A.Bočkuvienė pranešė, jog vietų darželiuose trūkumui pašalinti nuolat ieškoma sprendimų.

„Šiemet „Minijos“ progimnazijos pradinių klasių korpuse atidarytos darželiui „Gintarėlis“ priklausančios dvi naujos grupės (viena 2011 metais gimusiems vaikams, kita – priešmokyklinio ugdymo), dar viena grupė bus atidaryta Dovilų darželyje“, - apie pokyčius pasakojo ji.

Vyriausios specialistės teigimu, liepos 25 dienos duomenimis, eilėse į ikimokyklines ugdymo įstaigas yra užsiregistruoti 636 vaikai, iš kurių – 206 praėjusiais metais ir 85 šiemet gimę vaikai.

 

Negavus vietos, problemą teks spręsti patiems

Laisvų vietų darželiuose savo vaikams nesulaukiantiems tėvams lieka mažai išeičių. Viena jų – leisti vaikus į kitų miestų darželius, kuriuose laisvų vietų atsiranda dažniau, nei Gargžduose.

„Tam tikrų išeičių yra, bet jos nėra itin patogios. Visi tėvai nori, kad darželis būtų kuo arčiau namų. Tačiau į Klaipėdą dirbti besivažinėjantiems tėvams siūlome vaikus vesti nebūtinai į Gargždų darželius, o į rajono darželius. Pavyzdžiui, Agluonėnai turi fantastišką darželį, bet, be jokios abejonės, tėvams į jį vežti vaikus gali būti sudėtinga”, - dar anksčiau portalui yra teigęs švietimo skyriaus vedėjas A. Petravičius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 174 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,