Mano Gargždai



Priemiesčio maršrutai: gyventojams teks susitarti

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Teigiama, kad problemą dėl paskutinio 24-ojo reiso iš esmės esą galima išspręsti tik tuo atveju, jei rajono savivaldybė atras daugiau lėšų. Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr. Teigiama, kad problemą dėl paskutinio 24-ojo reiso iš esmės esą galima išspręsti tik tuo atveju, jei rajono savivaldybė atras daugiau lėšų. Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr.

Geri Klaipėdos rajono savivaldybės norai, bet tuščios kišenės užprogramuoja konfliktus dėl priemiestinių maršrutų. Šįkart nuo rugsėjo atlikta 15B ir 24 maršruto pertvarka sukėlė Karklės ir Kunkių kaimo gyventojų nepasitenkinimą.

 

 Pertvarka nepatiko

Žinia, nuo rugėjo 1-osios ir dėl keleivių bei Klaipėdos rajono valdžios pageidavimo, ir dėl kelio būklės 24-ojo autobusiuko trasa buvo pratęsta pro Kunkius iki Dargužių. O 15B maršruto trasa dėl to buvo sutrumpinta iki Normantų. Tačiau padaryti pakeitimai ir nauji grafikai nepatiko aplinkiniams gyventojams.

„Klaipėdos keleivinio transporto“ valdžia užsimojo Karklės gyventojus palikti be visuomeninio transporto. Nuo rugsėjo 1 d. 24 maršrutas pratęstas nuo Universiteto stotelės iki Kunkių kaimo tikintis, kad padaugės keleivių. Lyg ir būtų logiška, tačiau buvęs grafikas pakeistas taip nelogiškai, jog atrodo, kad tyčia pasistengta net sumažinti keleivių skaičių. Šiuo autobusu nuolat važinėdavo Karklės kaimo vaikai į įvairias Klaipėdos pagrindinio ir papildomo ugdymo įstaigas. Po grafiko pakeitimo didžioji dalis moksleivių bus priversti nebelankyti būrelių, nes paskutinis autobusas į Karklę darbo dienomis išvyksta 18.30 val. Kaip grįžti namo, jei būrelis baigiasi 19 valandą? Kaip grįžti namo darbuotojams, dirbantiems Klaipėdos pietinėje dalyje iki 18 valandos?

Ryte moksleiviai tvarkingai 7 val. išvykdavo į mokyklas ir spėdavo jas pasiekti iki 8 val., bet po reformos mažamečiai vaikai bus priversti keltis 5.30 ryto, kad užkąstų pusryčius ir spėtų į autobusą 6.35 val. ryte. Žiemą ne visos mokyklos būna atidarytos 7.20 val., taigi vaikai šals lauke. Vėlesnis autobusas iš Karklės išvyksta 7.27 val., todėl pietinėje Klaipėdos dalyje besimokantys ir dirbantys keleiviai iki 8 val. ryto nesuspės pasiekti darbo ir mokymo įstaigų laiku“, - rašoma redakcijai atsiųstame laiške.

Tuo metu kai kurie Kunkių kaimo gyventojai prašo šiek tiek paankstinti 7.27 val. iš jų stotelės išvažiuojantį autobusiuką, nes vaikai esą nespėja laiku nuvažiuoti į miesto centre esančias mokyklas.

 

„Nebeįmanoma suderinti“

Aiškindamas situaciją dėl rytinių 24 maršruto reisų KKT vadovas G. Neniškis teigė, kad tokia padėtis susiklostė ir dėl trasos pakeitimų, ir dėl skirtingų gyventojų poreikių.

„Dargužių gyventojams svarbu, kad važiuotų reisas 7.23 valandą, nes tik taip jų vaikai spėja į mokyklas, esančias miesto centre. Tuo metu Karklės gyventojams svarbu, kad pirmasis reisas vyktų taip, kaip dabar, nes jų vaikai važiuoja į pietinėje miesto dalyje esančias mokyklas. Maršrutų trasa buvo pakeista pagal Klaipėdos rajono savivaldybės prašymą, ji pailgėjo 4,5 kilometro, tad nebeįmanoma suderinti pirmųjų dviejų reisų pagal gyventojų poreikius. Paprašėme Karklės seniūnaitės, kad ji susitiktų su gyventojais ir pabandytų surasti kompromisą, gal įmanoma padaryti vieną reisą kažkur per vidurį. Tiesa, tokiu atveju atsiranda rizika, kad visi norintieji gali nesutilpti į autobusiuką. Jei dalis dargužiškių tuo metu eitų į 15B autobusiuką, tokios rizikos neliktų“, - sakė G. Neniškis.

Anot jo, šiek tiek situaciją būtų galima pagerinti ir jei būtų trumpinamas maršrutas - arba atsisakoma dalies trasos per Kunkių kaimą, arba užsukimo į Melnragę. Tačiau tai esą nebūtų taip efektyvu, kaip suradus kompromisą dėl bendro laiko.

Tuo metu problemą dėl paskutinio 24-ojo reiso esą galima išspręsti tik tuo atveju, jei rajono savivaldybė atras daugiau lėšų.

„Pagal savivaldybės prašymą atlikus 15B ir 24 trasų korekcijas pirmoji sutrumpėjo 1,6 kilometro, o antroji pailgėjo 4,5 kilometro, tačiau finansavimas išliko toks pat. Tad turėjome atsisakyti vieno reiso. Buvo svarstoma, kurio - ar 15B pietų metu, ar paskutinio 24-ojo reiso. Dėl 15B buvo sulaukta pasipriešinimo iš keleivių, be to, jo naudai byloja ir statistika - čia šiuo reisu vidutiniškai važiuoja 5-6 keleiviai, turintys elektroninius bilietus, o paskutiniu 24-uoju reisu - tik du“, - sakė G. Neniškis.

Anot jo, jei rajono savivaldybė neatras papildomų lėšų, galima pabandyti šiek tiek pavėlinti paskutinio reiso laiką, bet ši korekcija esą negalėtų būti labai žymi.

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 422 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,