Mano Gargždai



Kiek milijonierių yra Klaipėdos rajono valdžioje?

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Valstybinei mokesčių inspekcijai paskelbus 2013 m. Metinių gyventojų turto deklaracijų išrašų duomenis, paaiškėjo, kurie Klaipėdos rajono savivaldybės politikai gali pasigirti didžiausiais turtais.

Turtingiausias Klaipėdos rajono tarybos narys – Jonas Dumašius. Jam ant kulnų lipa Genovaitė Sinskienė.

 

Vicemeras kaupia santaupas

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas su žmona deklaravo, kad jų turima nekilnojamojo turto registre registruotinų patalpų, inžinerinių ir kitų statinių vertė viršija 31 tūkst. Lt. Sutuoktinių kelių transporto priemonių vertė – daugiau nei 43 tūkst. Lt, akcijų vertė – netoli 104 tūkst. Lt. Taip pat rajono meras deklaravo, kad yra pasiskolinęs per 10 tūkst. Lt.

Mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė turi nekilnojamojo turto už bemaž 72 tūkst. Lt. Ji deklaravo, kad 3 tūkst. Lt siekia jos žemės sklypų vertė, 2 tūkst. Lt – transporto priemonių. Vicemerė yra sukaupusi per 24 tūkst. Lt santaupų.

Klaipėdos rajono merą ir vicemerę turimais turtais lenkia mero pavaduotojas Kęstutis Cirtautas. Jo ir sutuoktinės nekilnojamasis turtas vertas 177 tūks. Lt, žemės sklypai – daugiau nei 96 tūkst. Lt. Cirtautai važinėja transporto priemonėmis, kurių vertė yra bemaž 29 tūkst. Lt. Be to, K. Cirtautas turi 75 tūkst. Lt santaupų, o jo sutuoktinė – 10 tūkst. Lt. Vicemeras yra paskolinęs 10 tūkst. Lt.

 

Turtingiausias – Jonas Dumašius

Turtingiausias Klaipėdos rajono politikas – Jonas Dumašius. Statybų bendrovę „Hidrostatyba“ valdantis Tarybos narys deklaravo, jog 2013 m. turėjo nekilnojamojo turto už daugiau nei 475 tūkst. Lt, jo žmona – už bemaž 155 tūkst. Lt. Sutuoktinių žemės sklypų vertė – 912 tūkst. Lt, transporto priemonių – daugiau nei 123 tūkst. Lt.

J. Dumašius turi akcijų už daugiau nei 14 su puse milijono litų. Kitų jo turimų registruotinų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių vertė viršija 21 tūkst. Lt, vyriausybės vertybinių popierių vertė siekia 350 tūkst. Lt, kitų vertybinių popierių – daugiau nei 893 tūkst. Lt.

Politiko kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma ne vienam gali atimti žadą – santaupos beveik siekia 3 su puse milijono litų. 265 tūkst. Lt J. Dumašius yra paskolinęs.

Bendras J. Dumašiaus ir jo žmonos turtas viršija 21 milijoną 276 tūkst. Lt.

 

Santaupos – milijoninės

Nedaug nuo J. Dumašiaus atsilieka Genovaitė Sinskienė. Jos ir vyro turtas didesnis nei 19 milijonų 777 tūkst. Lt.

Sinskai turi nekilnojamojo turto už daugiau nei 5 su puse milijono. Jų žemės sklypų vertė – virš 35 tūkst. Lt, transporto priemonių – 378 tūkst. Lt.

Sutuoktinių santaupos – stulbinančios. Abu jie turi 13 milijonų 783 tūkst. Lt.

 

Vertingiausi sklypai – Prano Norvilo

Iš visų Tarybos narių vertingiausio nekilnojamojo turto turi G. Sinskienė – daugiau nei 5 milijonų litų vertės. Kad neturi nekilnojamojo turto deklaravo trys Tarybos nariai: Biruta Alšauskienė, Mėčislovas Raštikis ir Egidijus Skarbalius.

Didžiausios vertės žemės sklypais džiaugiasi Pranas Norvilas (1 milijonas 610 tūkst. Lt). Jų visai neturi V. Dačkauskas, Jonas Dromantas ir Česlovas Tarvydas.

Brangiausiomis transporto priemonėmis važinėja G. Sinskienė (160 tūkst. Lt), o Voldimara Jasmontaitė deklaravo turinti 1 Lt vertės transporto priemonę.

Brangiausių registruotinų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių turi J. Dumašius (daugiau nei 21 tūkst. Lt vertės).

Vertingiausiomis akcijomis didžiuojasi taip pat J. Dumašius (daugiau nei 14 su puse milijono litų), antroje vietoje – Algirdas Liaudanskis (daugiau nei 907 tūkst. Lt).

Vyriausybės vertybinių popierių turi tik J. Dumašius (350 tūkst. Lt) ir V. Jasmontaitė (beveik 5 tūkst. Lt). Taip pat ir kitų vertybinių popierių. J. Dumašius jų deklaravo už daugiau nei 893 tūkst. Lt, V. Jasmontaitė – už beveik 11 tūkst. Lt.

Daugiausia santaupų turi anksčiau minėti rajono milijonieriai J. Dumašius (beveik 3 su puse milijono litų) ir G. Sinskienė (per 7 milijonus litų). Trečioje vietoje – J. Dromantas (netoli 506 tūkst. Lt). 450 tūkst. Lt santaupų deklaravo Sigitas Karbauskas, daugiau nei 343 tūkst. Lt – Algirdas Liaudanskis.

Kai kurie Tarybos nariai pinigus noriai skolina. J. Dumašius yra paskolinęs ir dar nesusigrąžinęs 265 tūkst. Lt. E. Skarbalius – beveik 129 tūkst. Lt.

Didžiausia pasiskolintų pinigų našta slegia Laimoną Strauką – per 61 tūkst. Lt.

 

Turtą kaupia ir sutuoktiniai

Vertingiausio nekilnojamojo turto turi E. Skarbaliaus sutuoktinė (už 800 tūkst. Lt), brangiausių žemės sklypų – Zigmanto Dangirdo Lingio žmona (už 341 tūkst. Lt).

Prabangiausias transporto priemones mėgsta G. Sinskienės vyras (218 tūkst. Lt) ir J. Dumašiaus žmona (beveik 109 tūkst. Lt).

Vertingiausių registruotinų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių deklaravo Tarybos narės Reginos Kernagienės sutuoktinis – netoli 158 tūkst. Lt.

Didžiausios vertės akcijų turi A. Liaudanskio žmona – už daugiau nei 260 tūkst. Lt.

Vyriausybės vertybinių ir kitų vertybinių popierių Klaipėdos rajono Tarybos narių sutuoktiniai neturi.

Daugiausia santaupų kredito įstaigose ir ne jose turi G. Sinskienės sutuoktinis (daugiau nei 6 milijonai su puse litų), S. Karbausko žmona (395 tūkst. Lt), A. Liaudanskio sutuoktinė (daugiau nei 256 tūkst. Lt), J. Dromanto žmona (bemaž 254 tūkst. Lt) ir V. Jasmontaitės vyras (daugiau nei 229 tūkst. Lt).

Daugiausiai pinigų paskolinusi yra E. Skarbaliaus sutuoktinė per 88 tūkst. Lt, pasiskolinusi – Martyno Pociaus žmona (daugiau nei 106 tūkst. Lt).

 

Rajone išrinkti seimūnai – ne milijonieriai

Klaipėdos rajone dėl rinkėjų balsų konkuravę Seimo nariai Petras Gražulis ir Agnė Bilotaitė, lyginant su kai kuriais rajono Tarybos nariais, didelėmis santaupomis ar kitu turtu pasigirti negali.

P. Gražulis deklaravo turįs nekilnojamojo turto už bemaž 76 tūkst. Lt, transporto priemonių – už 3 tūkst. Lt, santaupų – netoli 6 tūkst. Lt.

A. Bilotaitė turi nekilnojamojo turto, kurio vertė 750 tūkst. Lt. Seimo narė deklaravo, kad jos žemės sklypų vertė – netoli 20 tūkst. Lt bei kad turi 39 tūkst. Lt santaupų. Tačiau A. Bilotaitė yra pasiskolinusi per 525 tūkst. Lt.

 

Valdininkų ir politikų deklaracijų duomenų išrašus rasite ČIA.

 

turtas

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 248 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,