Mano Gargždai



Sodininkai gavo sąskaitas „už orą“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

     Nemažai Klaipėdos rajone esančių sodų bendrijų gyventojų vėl piktinasi rinkliava už atliekų surinkimą ir tvarkymą. Esą tuo besirūpinanti įmonė sugeba tik paimti mokestį, o daugiau nieko nedaro. Šios atstovai kaltę verčia sodų bendrijų vadovams.

 

     Problema, kaip teigiama, atsirado ir neišnyko nuo 2012-ųjų, kai rajono teritorijoje buvo įvesta rinkliava už atliekų surinkimą ir tvarkymą. Esama tvarka nepatenkinti dauguma sodininkų.
„Jau treti metai gaunu ir apmoku sąskaitas, tačiau iki šiol bendrijoje taip ir neatsirado nė vieno konteinerio. Už ką mokam? Ką jie renka ir ką jie tvarko?" - pyktį liejo sodų bendrijos „Šernai" gyventojas Algirdas.

 

     Jis - tik vienas iš minios nepatenkintų rinkliava. Sodininkai pyksta dėl jos įvedimo bei netvarkos: atliekų tvarkymą administruojančiai įstaigai „Gargždų švara" priekaištaujama, jog ten, kur konteinerių yra - yra nepakankamai, jie tuštinami per retai. Šiemet sodų bendrijų nariams nustatytas rinkliavos dydis - 79 litai, nuolatiniai bendrijų gyventojai turi individualius konteinerius, jiems taikomi kiti tarifai.

 

     Įstaigai „Gargždų švara" laikinai vadovaujanti Dovilė Petraitytė paaiškino, jog bendrijoje „Šernai" išties nėra konteinerių, mat tenykštė vadovybė nusprendė tvarkytis kitaip: keliskart per metus užsisako didžiosioms atliekoms skirtus konteinerius.
„Turime tai patvirtinantį bendrijos susirinkimo protokolo išrašą. Sodininkai patys susirinkimuose nusprendžia, kokiu būdu bus sudaryta galimybė atsikratyti šiukšlių.

 

     Nėra bendros rekomendacijos, koks būdas tinkamiausias sodų bendrijai. Norėtųsi, kad pirmininkai šios problemos sprendimui skirtų didesnį dėmesį", - pasakojo D. Petraitytė. Anot jos, šiuo metu dar yra nemažai sodininkų, kurie dar nė karto nėra apmokėję sąskaitų - nei už 2012, nei už 2013 metus. Kol kas esą priverstinių priemonių nesiimama, siunčiami tik priminimai apie skolas. „Sudarome galimybę mokėti dalimis, spaudimo nėra. Tačiau kitose vietose jau pradėtos skolų išieškojimo procedūros", - sakė ji.

 

     Klaipėdos rajono savivaldybės Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Virgilijus Liepinis pripažįsta, jog su atliekų surinkimu ir tvarkymu sodų bendrijose susijusių problemų netrūksta, bet dalį kaltės turėtų prisiimti ir patys gyventojai.
„Didelių gabaritų atliekas mėto kur papuola, nors tam yra skirtos specialios aikštelės. Žodžiu, apsiteršia patys. Administratorius teisus - kiekviena bendrija priima sprendimus, kada, kiek, kokių ir kuriose vietose konteinerių turi būti. Palyginus su ankstesniais metais, rinkliavą sumoka vis daugiau žmonių", - situaciją soduose trumpai apžvelgė specialistas.

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 170 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,