Mano Gargždai



Gimnazistų viešnagė Vokietijoje: nauji draugai ir patirtis

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Gimnazistai dalyvauja įvairioje projektinėje veikloje. Dalyvių nuotr. Gimnazistai dalyvauja įvairioje projektinėje veikloje. Dalyvių nuotr.

     Šių metų rugsėjį aktyvių „Vaivorykštės" gimnazijos mokinių grupė buvo išvykusi pas savo draugus vokiečius. Tarptautinis projektas jau vyksta 22 metus. Kas dvejus metus vykstame į Švabacho miestą, esantį netoli Niurnbergo, Bavarijos federacinėje žemėje, į Volframo fon Ešenbacho (Wolfram von Eschenbach) vardo menų (muzika ir dailė) gimnaziją.


     Pačią pirmą dieną mes susipažinome su Švabacho miestu, o vėliau lankėmės Niurnbergo nacizmo dokumentikos centre, įrengtoje specialioje instaliacijoje, skirtoje Pirmojo pasaulinio karo 100-mečiui paminėti, po to dalyvavome šiai temai skirtoje diskusijoje.


     Aukso kalykloje „Eytzinger"- vienoje iš keturių, esančių Švabache, lietuvių delegacija lankosi beveik kiekvienąkart ir visada yra šiltai sutinkama, vaišinama, supažindinama su visais aukso apdirbimo etapais. Įspūdinga ir ekskursija po Bambergo miestą - taip vadinamą frankų Romą.


     Kiekvienos viešnagės metu vyksta įsimintinų projektų veikla: šįkart vieni mokėsi groti įvairiausiais mušamaisiais instrumentais, kiti kūrė 3-D logotipą Švabacho gimnazijos kavinei, treti gamino tradicinius vokiečių ir lietuvių patiekalus. Beje, jų kavinė nuo šiol vadinsis „Cafe Vaiweg" - „Vaivorykštės" ir WEG (Wolfram Eschenbach Gymnasium) trumpinys.


     Na, o paskutinę viešnagės dieną mūsų laukė visos dienos išvyka į taip vadinamą frankų Šveicariją - nepaprastai gražūs vaizdai, plikos pilkos uolos, pasiplaukiojimas po Šiongrundo ežerą.


     Per tokį neilgą laiką visi susidraugavome - skirtis buvo labai labai sunku. Už nuostabią kelionę, patirtus įspūdžius, įgytą patirtį ir globą, esant toli nuo namų, dėkojame projekto iniciatorei gimnazijos vokiečių kalbos mokytojai Angelei Straukienei, anglų kalbos mokytojai Alinai Kalinauskienei, matematikos mokytojui Giedriui Žemaičiui, technologijų mokytojui Evaldui Venckauskui.

 

Projekto dalyvių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 358 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,