Mano Gargždai



Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Klaipėdos valstybine kolegija

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorė Gražina Markvaldienė ir meras Vaclovas Dačkauskas pasirašė sutartį. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorė Gražina Markvaldienė ir meras Vaclovas Dačkauskas pasirašė sutartį. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

     Spalio 14 d. pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Klaipėdos valstybine kolegija. Klaipėdos rajono savivaldybės delegacija – rajono vadovai, tarybos nariai ir Administracijos darbuotojai − aplankė kolegijos fakultetus, susipažino su šios institucijos veikla, mokslo ir mokymo baze, bendravo su fakultetų dekanais, dėstytojais ir studentais.


     Klaipėdos valstybinė kolegija – senas tradicijas turinti ir puoselėjanti ne tik mokymo, bet ir mokslo institucija. Tai trečia pagal dydį kolegija Lietuvoje. Šiuo metu kolegiją sudaro trys fakultetai – Socialinių mokslų, Sveikatos mokslų, Technologijų bei Mokymo ir paslaugų centras.


     Fakultetai susiformavo iš anksčiau veikusių Klaipėdoje buvusių amatų mokyklų, specialių kursų, sovietmečiu tapusių technikumais, turi savo ilgametę turtingą istoriją, puoselėja tradicijas ir tuo pačiu – savo mokslo baze, įranga, mokslo tyrimais žengia su naujausiais šalies, Europos, o kai kada – ir pasaulio pasiekimais bei prie jų prisideda.


     Kolegija daug investuoja į mokymo kokybę, todėl Kolegijoje įrengtos vienos moderniausių laboratorijų (automobilių eksploatacijos, odontologinės priežiūros, kompiuterinių aplikacijų). Nuolat atnaujinamas bibliotekos archyvas. Lankydamasi mokymo patalpose Klaipėdos rajono savivaldybės delegacija įsitikino, kokia aukštos kokybės čia yra mokymo bazė, puiki įranga, kuri nupirkta daugiausia iš Europos Sąjungos lėšų.
Kolegija atlieka įvairius praktinius tyrimus, kurie visada panaudojami, pavyzdžiui, organizuojant Klaipėdos miesto eismą. Tyrimų atliekama labai įvairių, − dabar tuo sėkmingai galės naudotis ir Klaipėdos rajono savivaldybė bei jos įstaigos.


     2013/2014 studijų metais Klaipėdos kolegijoje studijavo 3857 studentai. Siekti žinių jiems padėjo maždaug 267 dėstytojai. Mokytis kolegijoje nėra lengva, todėl jau po pirmo semestro, ypač Technologijų fakultete, nubyra apie 20 proc. studentų. Tačiau iš baigusiųjų 85 procentai gauna darbą. Nenuostabu, kad į kolegiją stoja ne tik baigusieji bendrojo lavinimo mokyklas, bet ir profesines, o pastaruoju metu – netgi aukštąsias mokyklas, nes studijos kolegijoje yra orientuotos į praktiką, kad absolventai galėtų sėkmingai taikyti žinias realioje darbo aplinkoje.


     Kolegija bendradarbiauja su daugeliu švietimo įstaigų ne tik Lietuvoje, bet ir įvairiose užsienio šalyse. Meras Vaclovas Dačkauskas dėkojo Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorei Gražinai Markvaldienei už pasiūlymą pasirašyti bendradarbiavimo sutartį, kurioje „šalys sutaria plėtoti bendradarbiavimą keičiantis ir dalijantis patirtimi, žiniomis bei informacija, organizuojant mokslinius taikomuosius tyrimus, mokymus, seminarus, kursus ir darbuotojų kvalifikacijos kėlimą bei perkvalifikavimą, rengiant ir vykdant tarptautinius projektus, organizuojant pramoginius, sporto, kultūrinius ir edukacinius renginius, stiprinant specialistų profesinius ryšius, analizuojant rinką ir verslo vystymąsi, ugdant Kolegijos studentų praktinius įgūdžius, skleidžiant naujas idėjas."

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 515 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,