Mano Gargždai



Baigtus statybos darbus vainikuos įkurtuvės

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Renovuoti Drevernos kultūros namai. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Renovuoti Drevernos kultūros namai. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

      Gruodžio 5 dieną 19 val. Priekulės kultūros centro Drevernos kultūros namuose planuojama atidarymo po renovacijos šventė. Sutvarkytas ne tik bendruomenės poreikiams skirtas pastatas, bet ir viešoji infrastruktūra – įrengti pėsčiųjų takai, automobilių stovėjimo aikštelė, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės. Visa tai atlikta už Europos Sąjungos fondų, Valstybės biudžeto ir Klaipėdos rajono savivaldybės lėšas.

 

Vargino bėdos dėl pasenusių vamzdynų

     Prieš daugiau nei 50 metų įkurti kultūros namai turi senas ir gilias tradicijas, kasmet suorganizuoja per 70 renginių įvairiai publikai ir skoniui. Dreverniškiai ir atvykę svečiai džiaugiasi Žvejo dienos švente, teatralizuotomis Vasaros palydėtuvių, Rudens Lygės, Kalėdų ir kitomis šventėmis. Koncertų salėje vyksta profesionaliosios bei mėgėjiškos muzikos koncertai, teatrų pasirodymai, į kuriuos atvyksta žiūrovai iš visos seniūnijos. Vasaros metu kultūros namuose rengiamos kaimo ir rajono tautodailininkų, dailininkų parodos, susitikimai su literatais. „Prieš 47-erius metus statytam pastatui kapitalinis remontas buvo būtinas, nes per tiek metų jis nei kartą nebuvo rimčiau tvarkytas. Pagal galimybes „užlopydavome" tai vieną kampelį, tai kitą. Daug bėdų pridarydavo pasenę vamzdynai. Stengėmės pritraukti žiūrovus rengiama programa, o jaukumą sukurti etniniais elementais", – prisiminė Virgina Asnauskienė, Drevernos kultūros namų renginių organizatorė. Pastate yra ne tik kultūros namai, bet ir šokių-sporto salė, antrajame aukšte – biblioteka.

 

Sutvarkytas ne tik pastatas, bet ir gatvių dangos, šaligatviai

     Pernai vasarą pradėti pirmieji kapitalinio remonto darbai, kuriuos atliko UAB „Kvėdarsta". „Apšiltintos, nutinkuotos ir nudažytos pastato lauko sienos, dalis išklijuota klinkerio plytelėmis, pakeisti langai, durys, stogo danga, virš įėjimo pritvirtintas stogelis nuo lietaus, įrengtos lauko terasos, lauko vandentiekio ir nuotekų sistemos, fasado apšvietimas, nuogrinda", – sakė projekto vadovė, Savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Aldona Balčikonienė.

     Neatpažįstamai pasikeitė ir vidaus patalpos: įrengtos naujos grindys, šviesiomis spalvomis nudažytos sienos, sutvarkytos lubos, scena, įsigytas scenos užuolaidų pakėlimo mechanizmas, suremontuota šokių-sporto salė, nupirktos naujos kėdės žiūrovams, o bibliotekoje – nauji baldai. Taip pat atlikti vandentiekio ir nuotekų, elektros instaliacijos, kompiuterinių tinklų, šildymo sistemos atnaujinimo darbai, įrengtas vėdinimas, gaisrinės ir apsauginės signalizacijos, žaibosauga.

     Prie kultūros namų paklotos betono trinkelės, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai, įrengta automobilių stovėjimo aikštelė. Sutvarkytas ne tik kultūros namų pastatas ir jo prieigos, bet ir dalies Žvejų g. ir Klaipėdos g. kelių dangos bei Mokyklos g. ir Žemaičių g. šaligatviai – paklotos naujos plytelės, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, įrengtas apšvietimas, apželdinta aplinka.

 

Įgyvendinta nemažai projektų

     „Sutvarkius bendruomeninę ir viešąją infrastruktūrą, dreverniškiams pagerėjo gyvenimo sąlygos. Kultūros ir meno renginiai nuo šiol bus rengiami jaukiose, šviesiose, šiltose patalpose. Taip pat padidėjo kaimo patrauklumas, tad tikėtina sulaukti ir naujakurių, ir naujų turistų srautų. Juolab, kad Drevernos apylinkės garsėja unikaliu pamario kraštovaizdžiu. Prieš šešerius metus čia atidarytas mažųjų laivų uostas, teikiamos vandens, kaimo turizmo paslaugos, Jono Gižo etnografinėje sodyboje veikia Gargždų krašto muziejaus bei Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro filialai. Šiemet prieplaukos padangę papuošė vėtrungės, pastatytas kuršių laivas reizinė. Planuose – Drevernos apžvalgos bokštas", – apie atgijusį rajono kaimą kalbėjo Savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius.

 

     Projekto „Drevernos bendruomeninės ir viešosios infrastruktūros modernizavimas", kurio kodas Nr. VP3-1.2-VRM-01-R-31-018, vertė siekė 2 765 112,97 Lt, iš jų 207 383,48 Lt – Savivaldybės biudžeto lėšos.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 336 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,