Mano Gargždai



Iš šachmatų varžybų Tauragėje – su prizinėmis vietomis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Varžybų prizininkai. Z.Bitino nuotr. Varžybų prizininkai. Z.Bitino nuotr.

     Gruodžio 13 dieną Tauragės parapijos namai vos sutalpino visus tradicinio šachmatų turnyro, skirto ilgamečio Tauragės šachmatų puoselėtojo Antano Radžiaus atminimui, dalyvius. Į jį atvyko 95 įvairaus amžiaus šachmatininkai iš viso Žemaitijos regiono. Gargždų šachmatų klubui atstovavo 4 jo nariai, o sporto mokyklai – 9 ugdytiniai.


     Vyko du turnyrai po 9 ratus. Pirmame turnyre varžėsi 36 vaikai iki dešimties metų. Čia absoliučioje įskaitoje nepralenkiamas buvo Paulius Meškėnas iš Plungės (9 taškai iš tiek pat galimų). Antras Simas Tarvydas (Klaipėda) – 7,5 taško, trečias Žygimantas Staponas (Gargždai) – 6,5 taško. Buvo nustatomi nugalėtojai tarp berniukų ir tarp mergaičių atskirose amžiaus grupėse. Tarp vyresniųjų mergaičių (M10) antrąją vietą iškovojo mūsiškė Jorė Balčiūnaitė (4 taškai), o tarp jaunesniųjų berniukų (B8) Kernius Balčiūnas buvo ketvirtas (5 taškai).


     59 šachmatininkai kovojo pagrindiniame turnyre. Nugalėjo Gintautas Miškenis iš Tauragės (7 taškai). Tiek pat ir kitų prizininkų – plungiečių Ryčio Buterlevičiaus ir Laimono Sabaliausko sąskaitose. Tokia tvarka jie išsidalijo vietas pagal koeficientą. Iš gargždiškių geriausiai pasirodęs Z.Bitinas su 6 taškais liko tryliktas. Darius Alekna penkioliktas (taip pat 6 taškai), Robertas Mockus – 26-toje, Rokas Liutvinas 27-toje vietose (abu surinko po 5 taškus).      Neblogai kovojo ir Rimvydas Lukošius (4,5 taško, 32 vieta), Mantas Kerpė (4 taškai, 37 vieta), Mantas Pilipuitis ( 4 taškai, 38 vieta), Vytautas Poškus (4 taškai, 44 vieta), Antanas Žvinklys (3,5 taško, 46 vieta) ir Artūras Poškus (2,5 taško, 58 vieta).


     Suaugusiųjų turnyre taip pat buvo nustatomi įvairių amžiaus grupių nugalėtojai. Čia tarp jaunių trečiąją vietą iškovojo mūsiškis Rokas Liutvinas. Nugalėtojus apdovanojo ir sėkmės bei susikaupimo visiems linkėjo
Tauragės parapijos dekanas Alvydas Bridikis.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 400 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,