Mano Gargždai



Vienišiems rajono senjorams – „pigesnės“ šiukšlės

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vienišiems nedirbantiems pensininkams gali būti taikomos iki 50 proc. lengvatos už atliekų tvarkymą. Ši tvarka įsigaliojo nuo vasario 1 d. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Vienišiems nedirbantiems pensininkams gali būti taikomos iki 50 proc. lengvatos už atliekų tvarkymą. Ši tvarka įsigaliojo nuo vasario 1 d. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Vieniši Klaipėdos rajono gyventojai už komunalinių atliekų tvarkymą gali mokėti tik pusę kainos, tačiau turi suskubti iki gegužės 1 dienos pristatyti reikalingus dokumentus.

 

Gargžduose esančios P. Cvirkos gatvės 31 namo gyventoja, gavusi sąskaitą už komunalinių atliekų tvarkymą, pasipiktinusi kreipėsi į „Vakarų ekspresą“.

Po vyro mirties viena trijų kambarių bute gyvenanti senjorė teigė, jog praėjusiais metais jai buvo pritaikyta lengvata ir už komunalinių atliekų tvarkymą ji mokėjusi apie 60 litų per metus. Šiemet sausio pradžioje moteris vėl parašė prašymą dėl lengvatos, tačiau gavusi sąskaitą nemaloniai nustebo, nes joje buvo nurodyta didelė 48,48 euro suma.

„Didesnę laiko dalį gyvenu pas sūnų Palangoje, kiek kartų turiu vaikščioti ir maldauti, kad būtų sumažinta kaina už atliekas?“ – piktinosi gargždiškė.

VšĮ „Gargždų švara“ vadybininkė Agnė Zabrynaitė patvirtino, jog vienišiems nedirbantiems pensininkams gali būti taikomos iki 50 procentų lengvatos už atliekų tvarkymą. Ši tvarka įsigaliojo nuo vasario 1 d., tačiau skaičiuojama nuo dienos, kai gyventojas pateikia reikalingus dokumentus.

Į lengvatą pretenduojantys asmenys komunalininkams iki gegužės 1 d. turi pateikti prašymą ir pristatyti pažymas iš seniūnijos apie šeimos sudėtį ir deklaruotų gyventojų skaičių turto savininko patalpose.

Anot A. Zabrynaitės, minėtai P. Cvirkos g. 31 namo gyventojai lengvata buvo skirta vadovaujantis anksčiau galiojusia tvarka, pagal gyvenamąjį plotą. Kadangi moteris gyvena didelio ploto 3 kambarių bute, toji suma nebuvo didelė.

Sausio 7 dieną pateiktas prašymas, anot vadybininkės, yra netinkamas, nes tuomet dar nebuvo patvirtinta tvarka dėl 50 procentų lengvatos. Tad senjorei rekomenduojama dar kartą kreiptis į komunalininkus ir pateikti naują prašymą.

 

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 162 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,