Mano Gargždai



Tvarkomi vietinės reikšmės keliai, rekonstruojami pastatai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Pirmieji pokyčiai J.Janonio gatvėje. R.Rapalienės nuotr. Pirmieji pokyčiai J.Janonio gatvėje. R.Rapalienės nuotr.

     Pokalbis apie vietinės reikšmės kelių tvarkymo reikalus ir kitus Savivaldybės projektus su Administracijos direktoriaus pavaduotoju Česlovu Banevičiumi.

 

     Neseniai Savivaldybėje aptartos regiono kelių problemos ir perspektyvos. O kaip sekasi tvarkyti vietinės reikšmės kelius?

     Šiais metais iš viso planuojama sutvarkyti 6 objektus. Vietinės reikšmės kelių tvarkomos nedidelės, bet svarbios vietiniam susisiekimui atkarpos. Tvarkoma 2,2 kilometrų Ežaičių kelio atkarpa nuo Maciuičių, − įvykdyta apie 40 proc. darbų. Šio projekto vertė viršija 610 tūkst. eurų. Darbai vyks ir 0,5 kilometro Sudmantų kelio atkarpoje, kurios sutvarkymas atsieis 297 tūkst. eurų.

     Per šiemet bus tvarkomos kelios Gargždų gatvės – Vyšnių, Vyturių ir Juliaus Janonio. Sutvarkius pastarąją gatvę, bus atlaisvinta viena sankryža ir tėvams, vežantiems vaikus į mokyklą, bus lengviau pravažiuoti. Vyturių gatvei pabaigti skirta 35 tūkst. 700 eurų.

     Minėtuose objektuose darbus atlieka įmonės UAB „Žemkasa" ir UAB „Hidrostatyba".

     Kadangi pavyko sutaupyti lėšų, jau šiemet tikimasi rekonstruoti ir Endriejavo Ąžuolų gatvę.

     Ne mažiau svarbu yra įrengti mašinų stovėjimo aikšteles. Kaip vyksta darbai prie vienos iš turistų dažnai lankomos vietos – Olandų Kepurės − įrenginėjamoje mašinų stovėjimo aikštelėje?

     Aikštelei skirtas 0,2169 ha plotas. Tokio dydžio aikštelė turėtų patenkinti lankytojų poreikius. Šiuo metu planuojama kirsti medžius. Viso projekto vertė – per 95 tūkst. eurų. Iki gruodžio 1 d. visus darbus planuojama baigti.

     Neseniai Savivaldybėje vyko posėdis dėl Gobergiškės mokyklos pastate vykdomų darbų. Jam jau per 125 metus ir čia visą laiką buvo įsikūrusi mokykla. Iš tiesų džiugu, kad ji toliau gyvuos jau sutvarkytame pastate?

     Šiam projektui Savivaldybė skyrė daugiau kaip 5 tūkst. eurų, o valstybė – beveik 29 tūkst. eurų. Iš Valstybės investicijų programos pastatas bus modernizuojamas, jame liks mokykla ir bus atkelta biblioteka, o čia buvęs vaikų darželis bus perkeltas į ankstesnes patalpas kultūros namų pastate, kur kažkada ir buvo. Šiuo metu pakeista pastato stogo asbesto danga – dabar ji čerpinė, įrengta elektros instaliacija ir žaibosauga. Visus darbus planuojama baigti 2016 m.

     Papildomų lėšų prireikė Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas" pastato rekonstrukcijos darbams. Kokius dar reikės darbus atlikti be įprastų?

     Šis projektas įgyvendinamas taip pat iš Valstybės investicijų programos. Iš turimų lėšų – 231 tūkst. 700 eurų bus pakeista grindų danga, durys, lubos, šviestuvai ir atlikti kai kurie kiti darbai. Tačiau dar 150 tūkst. eurų reikia naujai elektros instaliacijai, sanitariniams mazgams ir kitiems darbams, kurie neįeina į projekto sąmatą. Praėjusį ketvirtadienį Savivaldybės tarybos posėdyje buvo pritarta, kad šios lėšos būtų skirtos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 120 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,