Mano Gargždai



Vyks šviesoforo valdymo programos keitimo darbai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija informuoja, kad, Saugaus eismo komisijai pritarus, liepos 7 dieną (antradienį) Gargžduose bus keičiama Klaipėdos, Dariaus ir Girėno bei Kretingos plento gatvių sankryžos su šviesoforais valdymo programa su apsaugotu kairiniu posūkiu.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Romualdas Barysas nurodė, kad tą dieną sankryžoje esantys šviesoforai bus laikinai išjungti, vyks sankryžos, valdomos šviesoforais, programos keitimas ir derinimas. Tuo pat metu bus keičiami kelio ženklai su krypčių juostų rodyklėmis, žymimos eismo krypčių juostos važiuojamojoje dalyje.

Darbai vyks nuo 9 iki 17 valandos.

„Atsiprašome eismo dalyvių už laikinus nepatogumus. Nurodytu laiku sankryžoje eismas nebus reguliuojamas, prašome vairuotojų vadovautis kelių eismo ženklais ir taisyklėmis“, – informavo R.Barysas.

Vadovaujantis Kelių eismo taisyklėmis, kairysis posūkis yra apsaugotas, kai, degant žaliam šio posūkio šviesoforo signalui, visoms susikertančioms eismo kryptims (įskaitant pėsčiuosius ir dviratininkus) dega raudonas signalas.

„Pavyzdžiui, važiuojant nuo Dariaus ir Girėno gatvės pusės, užsidegus žaliam šviesoforo signalui, vairuotojas važiuoti gali į kairę (Klaipėdos pusėn) tiesiai (į Kretingą) ir į dešinę (Savivaldybės pusėn), tik čia reikės praleisti pėsčiuosius. Eismo priemonėms šviesoforų sekcijose nuo Klaipėdos, Kretingos ,Savivaldybės pusių degs raudonas signalas. Žalios rodyklės, leidžiančios sankryžoje posūkį dešinę, dėl didesnio pralaidumo paliekamos. Jos pagal 2014 m. spalio mėnesį įsigaliojusias Kelių eismo taisyklių pataisas gali išlikti iki 2020 m. sausio 1 dienos“, – aiškino R.Barysas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 218 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,