Mano Gargždai



Tarybos narius audrino prieštaringos nuomonės

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Andriaus Kundroto nuotrauka. Asociatyvi Andriaus Kundroto nuotrauka.

Ketvirtadienį Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariai sugužėjo į posėdį, kurio metu, kaip ir visada, ne tik apsikeista aktualiais siūlymais bei pastabomis, bet ir kandžiomis replikomis, kritikos gaidomis. Neseniai dirbti pradėjusi Taryba jau galės atsikvėpti – į kitą posėdį politikai rinksis tik rugpjūčio mėnesį.

         

Gaus didesnes išmokas

Pirmu klausimu politikai ėmėsi keisti Savivaldybės tarybos veiklos reglamentą. Nuo liepos 1 d. Tarybos nariai galės daugiau pinigų išleisti kanceliarinėms prekėms, telefoniniams pokalbiams ir pan. Anksčiau Tarybos nariui su jo, kaip Tarybos nario, veikla susijusioms kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto išlaidoms, kiek jų nesuteikia ar neapmoka tiesiogiai Savivaldybės administracija, apmokėti kas mėnesį buvo mokama ne didesnė kaip 174 eurų dydžio išmoka atsiskaitytinai. Naujajame patvirtintame reglamente ši suma didesnė – 300 eurų.

Aptarta ir tai, kada politikams derėtų skaityti savo pranešimus ar posėdžio darbotvarkėje nenumatytą informaciją.

Tarybos narys Algirdas Liaudanskis siūlė tai vėl leisti daryti posėdžių pradžioje.

„Meras buvo priverstas tai padaryti (pranešimų skaitymą numatyti posėdžių pabaigoje – aut.pastaba), nes praeitą kadenciją Sigitas Karbauskas kiekvieno posėdžio metu jo pradžioje skaitydavo savo pranešimus“, – nuomone pasidalino A.Liaudanskis.

Pasak mero Vaclovo Dačkausko, pranešimų skaitymas posėdžių pabaigoje pasiteisino. Jis teigė, kad tokia praktika taikoma ir Seime.

          

Gyventojų vietų neužims

Kandžiomis replikomis politikai apsikeitė ir pradėjus svarstyti klausimą dėl automobilių stovėjimo aikštelių įrengimo Gargždų mieste 2014─2020 metų programos papildymo.

Nutarta dar vieną aikštelę įrengti prie Klaipėdos g. 28-ojo namo. Kadangi netoliese yra Klaipėdos rajono socialdemokratų štabas, A.Liaudanskis pasidomėjo, ar, vykstant partijos renginiams, aikštelėje liks vietos gyventojams. V.Dačkauskas patikino, kad politikai visos aikštelės neužims.

            

Nori įtraukti privatų sektorių

Ilgų diskusijų audra įsiplieskė, kai atėjo metas aptarti klausimą dėl susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų statybos, rekonstravimo ir kapitalinio remonto, dalyvaujant fiziniams ir juridiniams asmenims, tvarkos aprašo tvirtinimo, kurį parengė Tarybos narys Aivaras Vasylius.

Projektu siekta skatinti viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimą, gerinti rajono susisiekimo komunikacijų infrastruktūrą, norėta nustatyti susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų statybos, rekonstravimo ir kapitalinio remonto, dalyvaujant fiziniams ir juridiniams asmenims atlikimo tvarką rajono bendrojo naudojimo teritorijoje. Taigi prie šios infrastruktūros, apimančios ne tik gatves, bet ir šaligatvius, pėsčiųjų perėjas ir kt., gerinimo būtų galėjęs prisidėti privatusis sektorius. Reikalingos lėšos – 0,5 mln. eurų per metus, finansuojant iš Savivaldybės biudžeto lėšų, skiriant finansavimą iš LR Vyriausybės Kelių priežiūros ir plėtros programos, papildomų lėšų Savivaldybei skirti netektų.

        

Siūlymas geras, bet palauks

Kone visi pasisakę Tarybos nariai siūlymą vadino puikiu, tvirtino, kad tokia iniciatyva seniai laukta, tačiau kartojo, kad jį reikia gerai apsvarstyti, išdiskutuoti.

„Infrastruktūroje mes turime senąjį palikimą ir naujuosius kvartalus. Senuosiuose žmonės gyvena be šaligatvių 30-40 metų, galbūt jie yra neturtingesni ir turi lūkesčių, kad Savivaldybė prisidės ir dulkinus kiemus išasfaltuos. Ir yra nauji kvartalai bei jų vystytojai, kurie buvo įsipareigoję savo lėšomis sutvarkyti inžinerinius tinklus. Dabar jie pagalvojo, kad yra privatus sektorius ir Savivaldybė tegul prisideda. Taip atimame viltį iš seniau gyvenančių“, – mintimis dalijosi Tarybos narys Jonas Dromantas.

Kiti piktinosi, kad ilgiau rajone gyvenantys žmonės bei naujakuriai yra diferencijuojami ir, laikantis dabartinės tvarkos, kai kuriems gyventojams gatvių sutvarkymo gali tekti laukti šimtus metų.

„Ar naujakurius laikote blogesniais?“ ─ klausė A.Vasylius.

Visgi sprendimo priėmimą nuspręsta atidėti ir pavesta Savivaldybės administracijos direktoriui sudaryti darbo grupę, kurį apsvarstys šį projektą.

          

Pritarė Gargždų VVG steigimui

Taip pat posėdyje vėl buvo dėliojami savivaldybės strateginio veiklos plano 2015-2017 m. programų pakeitimai, tikslinamas šių metų biudžetas.

150 tūkst. eurų nutarta skirti lopšeliui-darželiui „Ąžuoliukas“, kad lapkritį įstaiga vėl galėtų atverti duris veiklai bei būtų galima pakeisti sanitarinius mazgus, įrengti pakabinamas lubas, pakeisti grindų dangą ir atlikti kitus darbus, kuriems lėšų nebuvo skirta iš išorinių šaltinių.

Posėdžiui baigiantis, pritarta Gargždų vietos veiklos grupės steigimui. Gargždų miesto VVG pirmininke laikinai paskirta rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Liudmila Juknienė. Vėliau pirmininkas trejų metų kadencijai bus išrinktas visuotinio susirinkimo metu.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 418 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,