Mano Gargždai



Valstybės dienos renginių įvairove visus pranoko Dovilai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Grupės „Thundertale“ nariai tryško energija. Dariaus Damulio nuotr. Grupės „Thundertale“ nariai tryško energija. Dariaus Damulio nuotr.

Liepos 6-ąją, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, Klaipėdos rajone, kaip ir visoje Lietuvoje, plevėsavo trispalvės, netrūko tautiškumo dvasia alsuojančių renginių. Išskirtinę jų gausą pasiūlė Dovilų miestelis, pakvietęs į Valstybės dienos šventę.

 

Valstybės dienos renginiai Doviluose prasidėjo šventiniu apžvalginiu dviratininkų žygiu „Krašto spalvos“. Nors oras buvo ne pats maloniausias, entuziastų, norinčių leistis į šį žygį, netrūko.

Kiek vėliau visi sugužėjo į šventės atidarymą, kurio metu ne tik buvo sutikti dviratininkai, bet ir atidengta smėlio skulptūra, pastatyta prie Dovilų seniūnijos. Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Mindaugo skulptūrą pagamino skulptorius Tautvilas Povilionis, liaudies dainų atlikėjos Veronikos Povilionienės sūnus. Beje, gaminant skulptūrą, naudotas smėlis, atvežtas iš netoliese esančių karjerų.

Šventei įsisiūbavus, ką nuveikti, rado kiekvienas. Vieni klausėsi folkloro grupės „Gyvata“ koncerto, įsigijo įvairios rankų darbo produkcijos, antri dalyvavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės kareiviškoje stovykloje. Jos metu iš arti buvo galima apžiūrėti ir pačiupinėti kareiviškus ginklus, sudalyvauti kariškoje estafetėje „Tapk kariu vienai dienai“, virvės traukimo rungtyje, o vėliau jėgas atgauti skanaujant gardžią kareivišką vakarienę – košę.

Taip pat renginio metu buvo galima save išbandyti audimo, molio keramikos, žalvario juvelyrikos, smėlio terapijos, lėlių gamybos dirbtuvėse. Įsijausti į šių sričių amatininkų vaidmenį panoro ir maži, ir dideli šventės dalyviai. Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkaukas išbandė audėjo amatą.

Vakare doviliškių ir miestelio svečių dėmesį prikaustė kompozitoriaus ir atlikėjo Andriaus Kulikausko bei gitaros virtuozo Gintaro Šulinsko koncertas. Taip pat pasirodė Karinių jūrų pajėgų orkestras (vad. Pranciškus Memėnas).

Gražiu šventės akcentu tapo simbolinio tako „Namo“, jungiančio praeitį ir dabartį, patiesimas ir 21 val. drauge sugiedota „Tautiška giesmė“. Prieš giedant himną, KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 pėstininkų kuopos vadas kapitonas Gintautas Razma Valstybės dienos proga įteikė kuopos kariams apdovanojimus ir karinius laipsnius. Griausmingai į tolį nuaidėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų atliktos salvės „Už Lietuvos valstybę“, „Lietuvos žmones“ ir „Dovilų bendruomenę“.

Vėliau visus išjudino ir ramiai nusėdėti vietoje neleido grupės „Thundertale“ koncertas. Suliepsnojus atminimo laužui, į sceną žengė muzikaliomis improvizacijomis garsėjantis Kristijonas Lučinskas  („Driezhas“).

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės ir Dariaus Damulio nuotraukų galerijoje:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 407 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,