Mano Gargždai



Bičių laikytojams – parama

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Šiemet bičių laikytojams vėl bus teikiama parama, kompensuojant dalį išlaidų už papildomą bičių maitinimą. Dėl paramos bičių laikytojai gali kreiptis į savo gyvenamosios vietos Savivaldybę iki rugsėjo 15 d.

 

Pagal Paramos teikimo bičių laikytojams už papildomą bičių maitinimą taisykles, iš dalies atlyginamos išlaidos, tiesiogiai susijusios su papildomu bičių maitinimu (įprastinio ir ekologiško cukraus įsigijimo išlaidos), bet ne daugiau, kaip 5,79 Eur už bičių šeimą, arba ne daugiau, kaip 11,58 Eur už ekologinės gamybos ūkio sertifikuotą bičių šeimą.

Bičių laikytojas, norėdamas gauti paramą už papildomą bičių maitinimą (cukrų, invertuotojo cukraus sirupą), turi būti įsiregistravęs Žemės ūkio ir kaimo verslo registre žemės ūkio valdos valdytoju arba jungtinės veiklos partneriu ir iki einamųjų metų rugsėjo 15 d. kreiptis į teritorines valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybas pagal savo gyvenamąją vietą arba buveinės adresą, užpildyti Ūkinių gyvūnų registravimo ir ženklinimo taisyklėse numatytą reikalingą formą (GŽ-1) apie jo laikomų bičių šeimų skaičių. Duomenis apie turimą bičių šeimų skaičių laikytojas turi atnaujinti prieš teikdamas paramos paraišką. Jeigu po paramos paraiškos pateikimo sumažėjo laikomų bičių šeimų skaičius dėl nuo paramos gavėjo nepriklausančių aplinkybių (ligos, vagystės ar pan.), per 7 kalendorines dienas apie šį pasikeitimą jis privalo pranešti teritorinei valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pagal savo gyvenamąją vietą. Tinkamos finansuoti išlaidos turi būti patirtos einamaisiais metais iki paramos paraiškos pateikimo dienos (įskaitytinai).

Paramą norintys gauti bičių laikytojai iki rugsėjo 15 d. (įskaitytinai) turi atvykti į Klaipėdos rajono savivaldybės Žemės ūkio skyrių (Kvietinių g. 5, Gargždai), turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentų aprašą ir išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentus (kasos čekius, sąskaitas faktūras ar kitus dokumentus, kuriais įrodoma, kad buvo atliktas mokėjimas). Jei ūkis ekologinis, bičių laikytojas savivaldybės darbuotojui turi pateikti sertifikavimo institucijos išduotą sertifikatą. Bičių laikytojas, pavėlavęs pateikti paraišką dėl svarbios priežasties (nenugalima jėga, sunki liga ir kt.), gali ją pateikti iki einamųjų metų rugsėjo 29 d. (įskaitytinai), kartu pateikti prašymą priimti paraišką ir vėlavimo priežastį pateisinantį dokumentą.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 182 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,