Mano Gargždai



Senuosius metus palydėjo tradiciniu šachmatų „Žaibo“ turnyru

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Naujametinio „Žaibo“ turnyro akimirka. Z.Bitino nuotr. Naujametinio „Žaibo“ turnyro akimirka. Z.Bitino nuotr.

     Gruodžio 30 dieną senuosius metus Klaipėdos rajono šachmatininkai palydėjo tradiciniu „Žaibo" turnyru. Į jį susirinko 30 įvairaus amžiaus ir lygio šachmatų mėgėjų iš viso rajono, keletas atvyko iš Klaipėdos miesto, o vienas iš Šilutės rajono. Analogiški turnyrai panašiu metų laiku organizuojami nuo pat 1987-ųjų metų.


     Jau varžybų starte pradėjo pirmauti ir surinkęs 10 taškų iš 11 galimų nugalėjo šiuo metu aukščiausią FIDE reitingą rajone turintis Dovilų seniūnijos gyventojas Martynas Taučius. Dėl kitų prizinių vietų vyko aštri bekompromisė kova, po kurios paaiškėjo, kad antrą vietą iškovojo gargždiškis Vasilijus Čiornas (8 taškai), trečias liko kalotiškis Arvydas Mickus (7,5 taško).

     Tarp moterų aukščiausią vietą iškovojo ežaitiškė Daiva Dieninė (6 taškai, 9 vieta), tarp senjorų – Endriejavo-Judrėnų klebonas Stanislovas Anužis (6 taškai, 12 vieta), tarp moksleivių – Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos devintokas Mantas Kerpė (6 taškai, 13 vieta). Puikiai žaidė ir surinkęs 6,5 taško aukštą aštuntą vietą turnyre iškovojo Klaipėdos rajono savivaldybės Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

     Nugalėtojai buvo gausiai apdovanoti ne tik Sporto centro ir šachmatų klubo prizais, bet ir klubo narių Roberto Mockaus ir Stanislovo Anužio įsteigtais asmeniniais prizais. Ačiū visiems prisidėjusiems.

     Sausio mėnesį šachmatų-šaškių klubo patalpose vėl vyraus varžybinė atmosfera. Sausio 5-tąją startuos rajono šachmatų veteranų, o sausio 8-tąją – šaškių veteranų varžybos. Be to, kiekvieną trečiadienį, pradedant sausio 6-tąja nuo 19 valandos vyks šachmatų „Žaibo" maratono etapai. Kiekvieną pirmadienį, pradedant sausio 4-tąja nuo 19 val. – šaškių „Žaibo" maratono etapai. Ir taip dešimt savaičių iš eilės. Mėgėjus prašome bet kada prisijungti, esate laukiami.

 

     Naujametinio „Žaibo" turnyro akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 392 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,