Mano Gargždai



Klaipėdos rajono ribas keis vilniečiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ve.lt nuotr. Ve.lt nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė surado specialistus, kurie tikslins rajono miestų, miestelių, kaimų ir gyvenviečių ribas. Viešųjų pirkimų konkursą laimėjo Vilniuje registruota, daugiau kaip 10 metų darbo patirtį turinti UAB „Atamis“.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Tamošauskienė sakė, jog konkursui buvo pateikti 7 pasiūlymai, o laimėtoja tapo ta įmonė, kuri įsipareigojo parengti rajono ribų keitimo priemonių planą už mažiausią kainą.

„Atamis“ turės išanalizuoti esamą padėtį, įsigyti visų žemės sklypų duomenis iš Registrų centro ir pagal sklypų ribas bei natūralius riboženklius parengti naują rajono suskirstymo planą, suteikti ar keisti pavadinimus gyvenamosioms vietovėms.

„Šiuo metu rajone yra tikrai nemažai problemiškų vietų, kuriose persidengia ir yra nelogiškos miestų, miestelių, kaimų ir gyvenviečių ribos. Pavyzdžiui, Saulažolių kaimas fiziškai yra Gargždų miesto teritorijoje, tačiau turi savarankiško kaimo pavadinimą.

Gali būti, kad kai kurių vietovių iš viso neliks. Yra tokių vietovių, kuriose trys šalia esantys sklypai priklauso trims skirtingiems kaimams. Ypač daug tokių vietų yra mažiau teritorijų planavimo procesų paliestose Priekulės, Veiviržėnų, Judrėnų seniūnijose“, – aiškino specialistė.

J. Tamošauskienė pažymėjo, kad bus keičiamos tik Klaipėdos rajono vidinės ribos. Jas patikslinus keisis gyventojų skaičiaus rodikliai kai kuriose vietovėse, bus aiškesnės rinkimų apygardos.

Klaipėdos rajono ribas planuojama pakeisti per 24 mėnesius. Tokiam laikotarpiui ir sudaryta sutartis su UAB „Atamis“. Jos vertė – kiek daugiau nei 10 tūkst. eurų.

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 289 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,