Mano Gargždai



Kaip Lietuvos mokyklų žaidynėse rajono moksleiviams sekėsi kovo mėnesį?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos smiginio komanda su mokytoju Antanu Rimkumi. Zigmo Bitino nuotr. Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos smiginio komanda su mokytoju Antanu Rimkumi. Zigmo Bitino nuotr.

Kovo mėnesį toliau vyko Lietuvos mokyklų žaidynės. Įvyko kaimo mokyklų „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ (DSV) estafečių, šaškių, miesto mokyklų tinklinio, visų bendrojo ugdymo mokyklų smiginio ir pradinių klasių šaškių varžybos, taip pat įvyko kaimo mokyklų DSV estafečių zoninės ir krepšinio 3x3 finalinės, miesto bendrojo ugdymo mokyklų tinklinio zoninės, visų mokyklų smiginio finalinės varžybos.

 

Apie rajonines varžybas nuolat informuodavome portalo „Mano Gargždai“ puslapiuose, iliustruodami nuotraukomis (galima rasti archyvinėje medžiagoje, skiltyje „Sportas“). Dabar informacija apie tai, kaip mūsų rajono mokykloms sekėsi kovoti respublikinėse varžybose ir apie turnyrinę padėtį įvykus kovo mėnesio varžyboms.

Apie kovo 4 dieną Rokiškyje triumfavusius Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos krepšininkus taip pat spėjome informuoti dar neatvėsus džiaugsmo akimirkoms. Ne ką mažiau puikių emocijų teko patirti mūsiškiams kovo 19 dieną Šiaulių DARTS klubo patalpose vykusiose finalinėse smiginio varžybose. Čia mūsų rajonui atstovavo Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos vaikinų ir merginų komandos. Į finalines varžybas susirinko po 30 komandų iš visos Lietuvos. Jeigu vaikinams sunkiau sekėsi susitvarkyti su startiniu jauduliu (jie galutinėje įskaitoje dalijosi 17-24 vietas – 46 įskaitiniai taškai), tai merginos skynė pergales vieną po kitos, patekdamos net į finalinį ketvertuką. Čia jos nors ir liko medalių papėdėje, bet nusipelnė daug pagyros žodžių. Mat, į savo mokyklos taupyklę iš karto įnešė net 105 taškus, o tai yra kol kas antras geriausias šių metų rezultatas tarp visų sporto šakų rajone. Šias merginas reikia atskirai paminėti – tai Akvilė Polenskytė ir Ieva Jocytė. Jas varžyboms paruošė mokytojas Antanas Rimkus.

Kovo 10 dieną Rietave vykusiose kaimo vietovių mokyklų DSV estafečių zoninėse varžybose tiek 2003 metų gimimo Endriejavo pagrindinės mokyklos moksleiviams, tiek 2005 metų gimimo Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviams nepavyko prasimušti į kitą etapą, jie pogrupiuose liko antri, savo mokyklų taupykles papildydami po 43 taškus ir iš tolimesnių varžybų iškrisdami.

Panašus likimas ištiko ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos merginų bei Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos vaikinų tinklinio komandas kovo 18 dieną Palangoje. Abi komandos zoninėse varžybose liko penktose vietose, iš tolimesnių kovų iškrito, tačiau kiek papildė savo mokyklų taupykles: „Vaivorykštė“ – 43 taškais, Judrėnai – 41,5 taško.  

Pasibaigus kovo mėnesio kovoms, tarp miesto mokyklų bei rajono gimnazijų pirmauja Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos moksleiviai, savo sąskaitoje turintys 582,5 taško. Antroje vietoje – Priekulės I.Simonaitytės gimnazijos sportininkai, surinkę 449 taškus.  Treti – Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai (415 taškų). Jie lenkia ketvirtoje vietoje esančią Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos komandą (364,5 taško) ir penktoje vietoje esančią Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos komandą (305,5 taško). Apie atkaklią kovą byloja ir tai, kad lyderių trejetas keičiasi kiekvieną mėnesį, tad kas nugalės, sunku prognozuoti.

Kaimo vietovių mokyklų lyderis, o gal net jau ir šių mokslo metų nugalėtojas yra aiškus. Savo pirmaujančias pozicijas dar labiau įtvirtino Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai – 673,5 taško. Doviliškiai jau po pirmų keturių mėnesių varžybų kitas savo varžoves praktiškai paliko kovoti tik dėl antros vietos. O čia konkurencija – didžiulė, ir kas bus kiti du prizininkai, sunku pasakyti. Mat į šias vietas pretenduoja mažiausiai šešios, o gal net daugiau mokyklų. Antroje vietoje kol kas esantys Judrėnų Stepono Dariaus  pagrindinės mokyklos moksleiviai turi surinkę 238 taškus,  trečioje vietoje – Endriejavo pagrindinės mokyklos moksleiviai su 220 taškų. Po jų vietomis dalijasi Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro – 173,5 taško, Vėžaičių pagrindinės mokyklos – 148 taškai, Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos (138 taškai) moksleiviai. Toliau rikiuojasi Šiūparių pagrindinė mokykla (105 taškai), Kretingalės pagrindinė mokykla (84 taškai) ir t.t.

Pradinių klasių lenktyniavimo įskaitoje per kovo mėnesį turnyrinė padėtis šiek tiek pasikeitė. Čia lyderiais ir toliau išlieka Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai – 174 taškai. Į antrąją vietą pakilo Dovilų pagrindinė mokykla – 131 taškas. Treti – Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla – 93,5 taško. Ketvirti –šiūpariškiai (78 taškai), penkti – vėžaitiškiai (69 taškai), šešti – Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos moksleiviai (64 taškai), septinti – Endriejavo pagrindinės mokyklos mažieji sportininkai (63 taškai), aštunti –Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro moksleiviai (46 taškai). Tiesa, slengiškiai šioje vietoje yra tik laikinai, nes jie iškovojo teisę balandžio 8 dieną dalyvauti šaškių finalinėse varžybose, tad savo taupyklę galės papildyti iškart apie 60, o gal net daugiau taškų. Visiškai realu, kad jie laikinai gali parsikelti net į trečiąją vietą.

Balandžio mėnesį Lietuvos mokyklų žaidynės bus tęsiamos. Vyks miesto bendrojo ugdymo mokykloms – šaškių, visoms mokykloms (tiek miesto, tiek kaimo vietovių) virvės traukimo varžybos. Kovos visų mokyklų pradinių klasių šachmatų atstovai. Jau aiški ir baigiamoji mokyklų žaidynių Klaipėdos rajone programa. Gegužės pradžioje į kovą įsijungs lengvaatlečiai. Vyks pradinių klasių trikovės, visų mokyklų keturkovės, kroso estafečių, kaimo ir miesto mokyklų įvairių rungčių varžybos. Taip pat bus ir nemažai respublikinių zoninių, tarpzoninių bei finalinių varžybų. Apie visa tai nuolat informuosime.

 

Nuotraukose – kovo mėnesį Lietuvos mokyklų žaidynėse geriausiai kovojusios mūsų rajono komandos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 280 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,