Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dreverniškiai į pasaulį pažvelgė širdimi

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

    Pasaulis yra toks, kokį mes jį matome, o kartais jį matome tik nedideliu spinduliu aplink save.
    Kad pažvelgtume plačiau, įdėmiau, kad pastebėtume kitokius žmones aplink save ir juos priimtume, šiems ir panašiems klausimams spręsti VŠĮ „Verslas ar menas" direktorė Eglė Jokužytė su savo bendraminčiais parašė projektą „Pojūčių galerija", į kurio veiklą įtraukė ir mus, Drevernos bendruomenę.

 

    Balandžio 18 dieną, minint Bibliotekos metus, į kaimo biblioteką sugužėjo vyresnieji Drevernos vaikų darželio auklėtiniai ir jų auklėtoja Renata, Drevernos pagrindinės mokyklos pradinukai, septintokai, mokyklos bibliotekininkė ir anglų kalbos mokytoja Kristina. Tą dieną į svečius atvyko projekto vadovė Eglė, jos talkininkė teatralė Salomėja Burneikaitė, neregė Vaida Butautaitė.
    Šiltai, paprastai bendraudami, žaisdami, vartydami gražiausią 2015 metų knygelę „Sparnuotosios raidės", pritaikytą ir neregiams, ir vaikai, ir suaugusieji supratome, kad ne visada yra taip, kaip atrodo, kad į pasaulį reikia žvelgti širdies akimis, tada pasakysi sau ir kitiems: „Šiandiena man yra pati gražiausia dovana".
    Tą patį vakarą sužinojome, kad Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose 2015 metų proveržio apdovanojimas už regos negalią turinčių ir matančių žmonių suartinimą jaučiant knygas įteiktas projekto vadovei Eglei Jokužytei.


    Dalyvių nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,