Mano Gargždai



Pergalę iš Vilniaus parvežė robotas iš Gargždų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Robotas nugalėtojas - priekyje, pažymėtas 121 numeriu. D.Srėbaliaus nuotrauka Robotas nugalėtojas - priekyje, pažymėtas 121 numeriu. D.Srėbaliaus nuotrauka

    Šeštadienį Vilniuje vykusioje robotų šventėje itin sekėsi Gargždų elektronikos ir robotų kūrėjų būrelio vadovui Donatui Srėbaliui. Mini sumo rungtyje, kurioje vienas kitą iš ringo bando išstumti du robotai, D.Srėbaliaus robotui nebuvo lygių – užimta pirmoji vieta.


    Pergales šis robotas yra atnešęs ne tik Lietuvoje, bet ir Pabaltijo varžybose Estijoje ir Latvijoje. Portalui „Mano Gargždai" robotų kūrėjas atviravo, kad kol kas jo robotas dar yra pajėgus įveikti varžovus, ką sėkmingai ir padarė, tačiau robotikos srityje sparčiai besivystant naujovėms, ateityje teks pagalvoti apie naujo roboto kūrimą.
    Lietuviai vis labiau žinomi pasaulyje kaip talentingi robotų kūrėjai, tačiau, pasak pašnekovo, vadinamųjų robotikos būrelių nėra daug, tad ir varžybų Lietuvoje vyksta ne per daugiausiai. Rimčiausios varžybos kasmet kiekvieną pavasarį vyksta Austrijoje. O Lietuvoje kol kas stipriausios komandos suburtos būtent Klaipėdoje ir Gargžduose.
    „Keli būreliai yra Kretingoje, neseniai ir Šiauliuose atsirado pakankamai stipri komanda. Tačiau daug pasekėjų tame, ką darom, neturim. Nes Lietuvoje sparčiai populiarėja robotų konstravimas iš lego kaladėlių. Mes robotus konstruojam nuo nulio – juos ir lituojam, ir programas rašom. Reikalingos tam tikros žinios ir gebėjimai", – pasakojo D.Srėbalius.
    Būtent nuo to, kokia robote yra įrašyta programa, ir koks kovos būdas ringe bus parinktas, ir priklauso galutinis varžybų rezultatas. Kūrėjai robotus tik išleidžia į ringą ir daugiau jų nebevaldo – priešininko, kurį reikia išstumti iš ringo ribų, robotai ieško patys.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 171 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,