Mano Gargždai



Klaipėdos rajono savivaldybėje aptarti projektai su Ylavos miesto savivaldybe

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

    Antradienį Klaipėdos rajono savivaldybėje lankėsi rajono partneriai – Ylavos miesto Lenkijoje savivaldybės delegacija. Susitikimo metu aptarti būsimi projektai švietimo ir turizmo srityse.

 

    Svečius, Ylavos mero pavaduotoją Ewą Junkier, būsimo projekto kuratorę Anną Andrejuk ir darbuotoją, atsakingą už ryšius su visuomene ir rinkodarą, Piotrą Ambroziaką, priėmė Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, vicemerės Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotojai Ligita Liutikienė ir Česlovas Banevičius bei Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė.

    Susitikimo metu Ylavos miesto savivaldybės atstovai pakvietė Klaipėdos rajono savivaldybę prisijungti prie projektų, vykdomų pagal 2014–2020 m. Pietų Baltijos programą. Vienas iš projektų – mokslo centras, orientuotas į moksleivius, tačiau skirtas visoms amžiaus grupėms. Centre žmonės turėtų galimybę susipažinti su technologiniais mokslais, žaliąja ir mėlynąja ekonomika, centre galėtų vykti ir įvairūs kūrybiniai užsiėmimai. Šiame centre turėtų dirbti pedagogai, savo sričių profesionalai, instruktoriai, kurie gebėtų perduoti savo žinias, mokytų naudotis modernia technika. Moksleiviai ir kitos amžiaus grupės centre būtų supažindinamos su įvairiomis profesinėmis galimybėmis, darbo rinka. Svarstyta, kad prie šio projekto galėtų prisijungti ir Klaipėdos rajono savivaldybės partnerės aukštosios mokyklos. Ateinantį pavasarį kartu su Ylavos savivaldybe planuojama šiam projektui teikti paraišką.

    Ylavos savivaldybė taip pat pakvietė prisijungti ir prie turizmo projekto pagal tą pačią Pietų Baltijos programą. Projekto esmė – informacijos apie senąjį istorinį paveldą žinomumo didinimas, pritaikant ją neįgaliesiems. Šiuo projektu siekiama, kad turizmo informacija būtų prieinama visiems.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 379 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,