Mano Gargždai



Baigiama piešti Karklės vizija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės atstovų teigimu, svarbu, jog Karklės gyvenvietės ir Olando Kepurės koncepcija būtų bendra. Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės atstovų teigimu, svarbu, jog Karklės gyvenvietės ir Olando Kepurės koncepcija būtų bendra. Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr.

    Baigiama rengti Karklės gyvenvietės raidos galimybių studija „Karklės atlasas" pateiks gaires, kuriomis vadovaujantis bus vystoma Klaipėdos rajonui priklausanti unikali pajūrio teritorija.

 

    Architektūrinį-urbanistinį Karklės gyvenvietės projektą rengia Algimanto Zavišos fondas, Karklės bendruomenė, Klaipėdos rajono savivaldybė, Pajūrio regioninis parkas. Pasak projekto vadovės Jurgitos Raišutienės, ši studija parengta Karklės bendruomenės iniciatyva ir buvo skirta Karklės gyvenvietės tapatumo paieškoms, tačiau natūraliai išaugo į didesnį projektą, integruojantį ir gamtinę Pajūrio regioninio parko zoną su jo įžymybe Olando Kepure. Didesnės apimties projekto idėja jau buvo pristatyta Klaipėdos rajono savivaldybėje.

    Šios Savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius sutiko, kad projektą reikėtų tęsti, nes Karklę labiausiai garsina būtent gamtinės vertybės.

    „Projekto metu daryta Karklės vietinių gyventojų, svečių ir institucijų atstovų apklausa parodė, kad Olando Kepurė yra labiausiai lankomas objektas pajūryje, o sykiu ir vienas iš labiausiai lankomų objektų šalyje. Todėl, manau, būtų svarbu, jog Karklės gyvenvietės ir Olando Kepurės koncepcija būtų bendra. Tai yra ir finansinis klausimas – dėl projekto tęstinumo turėtų apsispręsti Klaipėdos rajono Strateginio planavimo komisija ir Taryba", – sakė Klaipėdos rajono vyriausiasis architektas.

    „Karklės atlaso" projekto pirmasis etapas finišuoja jau šį lapkritį. Tad netrukus visuomenei bus pristatyti jo sprendiniai bei siūlymai. Pasak J. Raišutienės, projektą rengę architektai Gerda Antanaitytė, Aurimas Baužys, dr. Inga Urbonaitė, Laima Čijunskaitė, Andrius Laurinaitis pasiūlė tris Karklės gyvenvietės vystymo scenarijus: ramaus poilsio ir rekreacijos, kultūrinį-istorinį, sporto ir aktyvaus laisvalaikio.

    „Karklės gyventojams priimtiniausias ramaus poilsio ir rekreacijos plėtros scenarijus. Ieškodami teritorijos infrastruktūros gerinimo sprendimų architektai siūlo nutiesti takus, vedančius nuo buvusios Karklės bažnyčios vietos iki Olando Kepurės, bei takus, vedančius nuo pagrindinio kelio iki jūros. Takų susikirtimo taškuose planuojamos atviros rekreacinės erdvės. Tai pat projektuoti kiti teritorijos tvarkymo elementai: augalija, suolai, šiukšlių dėžės. Nepamiršti ir žvejai – numatytas privažiavimas prie jūros ir valčių nuleidimas toje vietoje, kur yra ir dabar. Bunkerį siūloma pritaikyti pirčiai ir paplūdimio priežiūrai", – sakė J. Raišutienė.

    „Karklės atlasas", pasak pašnekovės, yra rekomendacinio pobūdžio galimybių studija, kurios tikslas buvo suderinti bendruomenės, turistų ir institucijų interesus bei atrasti bendrą viziją. Tikimasi, kad rajono Savivaldybė ja vadovausis skelbdama konkursus techniniams projektams rengti.

 

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 161 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,