Mano Gargždai



Šiaurės šalių rašytojai praturtino pamokas „Kranto“ mokykloje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr. „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr.

Jau tradicija tapusi Šiaurės šalių bibliotekų savaitė neaplenkė ir Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos. Nuo pirmadienio (lapkričio 14 d.) įvairiose pamokose netikėčiausiu kontekstu vyksta bibliotekininkės Vitalijos Valaikės organizuotas garsusis skaitymas, kuris ir yra esminis Šiaurės šalių bibliotekų savaitės akcentas.

 

Geografijos pamokoje su aštuntokais ir mokytoja Audrone Remeikiene mokiniai kalbėjo apie globalinę temą „Naftos gavybos augimas, jo privalumai ir trūkumai“. Skaitydami rašytojos Deboros Hansen Kleist iš Grenlandijos ištrauką iš novelės „Naftos stebuklas“, sužinojo autorės viziją šia tema žvelgiant į kol kas tolimuosius 2040-uosius. Mokiniai kėlė debatus ir pasidalinę į dvi stovyklas aktyviai diskutavo apie naftos gavybos naudą ir padarinius. O penktokai lietuvių kalbos pamokoje su mokytoja Sigita Sičiūniene aptarė garsiosios suomių rašytojos Tuvės Janson kūrybą, garsiai skaitė ištrauką iš apysakos „Šeima stikliniame rutulyje“. Šioje ištraukoje išryškėjusi tema „Miškų gaisrai“ paskatino stabtelėti, susimąstyti ir pakalbėti apie šią problemą nūdienos ir ateities kontekste. Taip pat prisijungė ir geografijos mokytoja Audronė Remeikienė, papasakojo apie gaisrų kilmę, jų padarinius ir kaip nuo to saugotis.

Didžiąją skaitymų dieną vainikavo norvegų rašytojo Stian Hole ištraukos iš apysakos „Garmano vasara“ su vaikais iš prailgintos dienos grupės ir jų mokytoja Ramune Gudirgiene garsus skaitymas, po kurio vaikai įsivaizdavo savo būsimą vasarą, o savo vizijas perkėlė ant balto popieriaus lapo tikėdamiesi, kad tuomet jos tikrai išsipildys.

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė „Kranto“ mokykloje tęsėsi dar keletą dienų ir jų metu pradinėse klasėse girdėjosi garsiojo skaitymo aidai. Trečiokai ir ketvirtokai su savo mokytojomis Vaidute Mažeikiene, Jolanta Gilvonauskiene, Virginija Milakniene ir Giedre Juciene taip pat skaitė norvegų rašytojo Stian Hole ištrauką iš apysakos „Garmano vasara“, kurioje ne vienas mokinys atpažino ir save: savo nerimą, baimes, vizijas, laukimą kažko įdomaus, dar nepatirto... Garmano vasara ne vienam sukėlė praėjusios vasaros nostalgiją, tad vasarą prisimenant mokiniai gardžiavosi jos palikimu – saldžia uogiene.

 

„Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 318 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,