Mano Gargždai



Virė atkaklios kovos prie šachmatų lentų (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Lapkričio 20 dieną Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos salėje jau dvidešimt ketvirtą kartą vyko tradicinės šachmatų varžybos „Gargždams-763“. Į jas šįkart atvyko 91 šachmatininkas iš įvairių Lietuvos vietovių, daugiausiai iš Žemaitijos ir pajūrio regiono. Turnyre buvo žaidžiami devyni ratai šveicariška sistema, skiriant po 10 minučių plius 5 sekundes kiekvienam žaidėjui visai partijai.

 

Varžybų pradžią paskelbė Klaipėdos rajono savivaldybės BĮ „Sporto centras“ direktorius Vaidas Liutikas ir prasidėjo kovos prie šachmatų lentų.

Atkaklūs mūšiai tarp varžybų dalyvių vyko viso turnyro metu. Ir tik finiše paaiškėjo, kad su 8 taškais nugalėjo nacionalinis meistras Sigitas Kalvaitis iš Plungės. Tai buvo antroji šio šachmatininko pergalė iš eilės, analogiškame turnyre jis nugalėjo ir pernai. Tašku nuo nugalėtojo atsiliko net keturi šachmatininkai. Reikėjo skaičiuoti papildomus rodiklius. Galutinai paaiškėjo, kad antras turnyrą baigė Dalius Jocys iš Kretingos. Trečia vieta pripažinta Klaipėdos rajono atstovui Martynui Taučiui. Ketvirtas liko Jonas Kubilius (Raseiniai), penktas – Lukas Bagvilas (Šiauliai). Dar penki dalyviai surinko po 6,5 taško. Jie taip pat pagal geresnius papildomus rodiklius pasidalijo 6-10 vietas. Aukšta aštuntoji vieta atiteko Gargždų pirmosios komandos atstovui Arūnui Gincui.

Komandinėje įskaitoje nugalėjo Klaipėdos rajono komanda (Martynas Taučius, Mindaugas Slušnys, Andrejus Katalovas ir Daiva Dieninė) – 25 taškai iš 36 galimų. Antri – Plungės šachmatininkai – 24,5 taško. Treti kretingiškiai – 23 taškai. Iš viso varžybose dalyvavo 23 komandos. Pirmame dešimtuke vietomis jos pasiskirstė tokia tvarka: 4 vieta – Klaipėdos pirmoji komanda (22,5 taško); 5 vieta – Tauragė (22,5 taško); 6 vieta Raseiniai (22 taškai); 7 vieta – Šiauliai (22 taškai); 8 vieta – Gargždų pirmoji komanda (Arūnas Gincas, Rimvydas Lukošius, Zigmas Bitinas ir Darius Alekna )  – 21,5 tšk.; 9 vieta – Telšiai (21 taškas); 10 vieta – Klaipėdos antroji komanda (20,5 taško). Gargždų sporto mokyklos komanda (Laurynas Liutvinas, Mantas Kerpė, Antanas Žvinklys ir Rokas Liutvinas) surinko 17 taškų ir iškovojo garbingą 13 vietą.

Varžybų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti BĮ „Sporto centras“ taurėmis ir medaliais bei rėmėjų įsteigtais specialiais prizais. Nugalėtojus apdovanojo vienas iš varžybų dalyvių – Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas. Visiems varžybų dalyviams buvo įteikta po atskirą dovanėlę, kurias įsteigė Gargždų šachmatų klubas „Mintis“, Gargždų seniūnija, Klaipėdos rajono savivaldybė. Varžybas taip pat rėmė UAB „Simetra LT“ (direktorius Arvydas Mickus), šachmatų klubo nariai Vytautas Riauka, Darius Alekna, Rimvydas Lukošius, Daiva Dieninė ir kiti. Dėkojame visiems prisidėjusiems.

Taip pat tariame „ačiū“ ir Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos administracijai bei varžybų informaciniams rėmėjams: laikraščiui „Banga“ ir naujienų portalui „Mano Gargždai“.

 

Varžybų akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 210 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,