Mano Gargždai



Vaikinų krepšinio 3 prieš 3 varžybose – ketvergiškių pergalė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Nugalėtojų komanda, Zigmo Bitino nuotrauka Nugalėtojų komanda, Zigmo Bitino nuotrauka

Gruodžio 9 dieną Klaipėdos rajono sporto centro pagrindinėje salėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2000 metų gimimo ir jaunesnių vaikinų krepšinio 3 prieš 3 varžybos.

 

Jose dalyvavo septynios komandos – moksleiviai iš Endriejavo, Agluonėnų, Vėžaičių, Kretingalės, Ketvergių pagrindinių mokyklų, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos ir Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro.

Komandos burtų keliu buvo paskirstytos į du pogrupius, po to pirmas dvi vietas pogrupiuose iškovojusios komandos olimpine sistema išaiškino varžybų nugalėtoją bei prizininkus.

Pirmame pogrupyje susirinko 4 lygiavertės komandos: Kretingalė, Veiviržėnai, Pašlūžmis ir Vėžaičiai. Dauguma šio pogrupio rungtynių baigėsi 1-3 taškų skirtumu, o nugalėtojais tapo kretingališkiai, įveikę visus tris savo varžovus.

Antrasis kelialapis į pusfinalį atiteko Pašlūžmio moksleiviams, kurie lemiamame mūšyje po labai atkaklios kovos rezultatu 8:6 įveikė savo kaimynus veiviržėniškius. Tad jau dabar tapo aišku, kad pernykščiai Lietuvos moksleivių žaidynių krepšinio 3 prieš 3 čempionai nebegins titulo.

Antrame pogrupyje ryškiai dominavo Ketvergių pagrindinės mokyklos moksleiviai, įveikę savo varžovus iš Endriejavo (15:5) ir Vėžaičių (7:2). Kovoje dėl antros vietos pogrupyje Agluonėnai įveikė Endriejavą rezultatu 14:3 ir taip pat pateko į atkrentamąsias varžybas.

Pirmame pusfinalyje Kretingalė rezultatu 8:5 įveikė Agluonėnus, o antrame – Ketvergiai – 15:7 Pašlūžmį. Taigi, finale susikovė Kretingalė su Ketvergiais.

Tai buvo aukšto lygio, puikus, įtemptas mačas. Net paskutinę sekundę nebuvo aiškus nugalėtojas. Baigiantis rungtynėms, Ketvergiai pirmavo 7:6, tačiau paskutinės atakos metu jie prasižengė ir buvo metama viena bauda. Deja, kamuolys, pašokinėjęs ant lanko, neįkrito į krepšį. Ketvergiškių džiaugsmui – jie nugalėtojai.

Ne mažiau įtemptas mačas buvo ir dėl trečios vietos. Čia Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro moksleiviai rezultatu 8:6 įveikė Agluonėnų pagrindinės mokyklos komandą ir paskutiniai užlipo ant prizininkų pakylos.

Varžybų nugalėtojais tapo mokytojo Valentino Rumiancevo auklėtiniai Laurynas Sekreckis (komandos kapitonas), Nojus Moncevičius, Modestas Breivė ir Paulius Kazlauskas.

Varžybas dar paįvairino tai, kad jos buvo filmuojamos „TV6“ televizijos laidai apie Lietuvos mokyklų žaidynes. Laida rodoma kiekvieną šeštadienį nuo 9 val. 30 min. Šis reportažas turėtų pakliūti į gruodžio 17 dienos laidą.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 63 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,