Mano Gargždai



Sporto centras apžvelgia 2016-uosius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Pirmajame 2016-ųjų dviračių žygyje dalyvavo apie 50 sveikos gyvensenos ir sporto entuziastų. S.Ulvikienės nuotr. Pirmajame 2016-ųjų dviračių žygyje dalyvavo apie 50 sveikos gyvensenos ir sporto entuziastų. S.Ulvikienės nuotr.

Klaipėdos rajono sporto centras apžvelgia praėjusių metų veiklą, nuveiktus darbus ir pasiektus laimėjimus.

 

2016 metų darbai prasidėjo nuo čiuožimo aikštelės įrengimo prie Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos. Vieno iš Sporto centro rėmėjų – „Litimbera“, Gargždų „Ledžinga“ komandos vadovo Jono Blagnio ir Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos iniciatyva sausio mėnesį buvo įrengta ledo aikštelė šalia „Vaivorykštės“ gimnazijos.

Trečius metus iš eilės vyksta Klaipėdos rajono mažų miestelių krepšinio, tinklinio ir futbolo pirmenybės. Šių varžybų tikslas – įtraukti kuo daugiau Klaipėdos rajono mažų miestelių gyventojų, sporto entuziastų į aktyvią sportinę veiklą. Varžybos vyko dviem ratais, kovo–gruodžio mėnesiais, todėl mažų miestelių gyventojai turėjo galimybę sportuoti beveik ištisus metus. Mažų miestelių varžybose dalyvavo 32 komandos: 11 krepšinio, 12 tinklinio ir 9 futbolo. Iš viso sužaistos 148 varžybos.

Klaipėdos rajono seniūnijų vasaros sporto žaidynių I etapas vyko Veiviržėnuose, kuriose dalyvavo apie 250 Klaipėdos rajono sporto entuziastų.

 

2016 metų Klaipėdos rajono seniūnijų I etapo varžybų prizininkai. Sporto centro nuotr.

 

IX Lietuvos seniūnijų zoninių sporto žaidynių II etapas antrus metus iš eilės vyko Gargžduose. 9 iš 11 zoninėse varžybose dalyvavusių Klaipėdos rajono seniūnijų komandų pateko į finalinį etapą Kėdainiuose.

Finaliniame seniūnijų žaidynių etape Kėdainiuose Klaipėdos rajono savivaldybė bendroje komandinėje įskaitoje tarp 37 rajonų savivaldybių užėmė trečią vietą.

Sėkmingai mūsų rajono krepšinio komanda, sudaryta iš krepšinio mėgėjų, dalyvavo Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ organizuojamose varžybose. Finaliniame etape Šventojoje Klaipėdos rajono krepšininkai užėmė trečią vietą.

Antrus metus iš eilės, kovo 11 dieną, vyko bėgimas Gargždų miesto gatvėmis Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Jame dalyvavo daugiau kaip pusantro šimto bėgikų iš visos Lietuvos.

Per Gargždų miesto gimtadienį surengta daugybė sporto renginių. Kad gimtadienio sporto varžybos taptų įdomios ne tik dalyviams, bet ir praeiviams, antrus metus iš eilės jos vyko miesto centre, šalia kultūros centro.

 

Renginyje „Gargždų miesto plento taurė 2016“ sudalyvavo apie 200 dviračių mėgėjų ir sportininkų. Sandros Vaičienės nuotr.

 

Pirmą kartą Gargždų miesto istorijoje vyko aukšto lygio dviračių sporto varžybos – „Gargždų miesto plento taurė 2016“. Jose dalyvavo patys pajėgiausi Lietuvos dviratininkai, tarp jų ir daugkartinis šalies čempionas – Gediminas Bagdonas. Varžybos buvo kelių ilgio distancijų, todėl galimybę pasivaržyti turėjo ne tik profesionalai, bet ir dviračių mėgėjai.

Antrus metus iš eilės vyko projektas „Sveikatą geriname sportuodami“ (balandžio–lapkričio mėnesiais). Projekto tikslas – vykdyti renginius skatinančius Klaipėdos rajono gyventojus leisti laisvalaikį be alkoholio per fizinio aktyvumo veiklas. Projekto metu vyko sekmadieniniai dviračių žygiai po Klaipėdos rajono kraštą ir bėgimai Gargždų miesto ir rajono gatvėmis „Už blaivią ir sveiką Lietuvą“.

 

Šiemet Gargžduose vyko keletas Lietuvos masto tinklinio varžybų:

Vasario 12–14 dienomis – Klaipėdos rajono mero taurės tinklinio varžybos, kuriose dalyvavo 11 tinklinio komandų iš visos Lietuvos.

Gegužės 13–14 dienomis Gargžduose – Lietuvos veteranų tinklinio čempionato varžybos, jose dalyvavo 16 Lietuvos komandų.

Gruodžio 2–4 dienomis – Lietuvos tinklinio federacijos Didžiosios taurės finalinio ketverto varžybos.

Klaipėdos rajono krepšinio komandos šiemet rungtyniavo Aukščiausioje ir I-oje krepšinio lygose.

Aukščiausioje lygoje rungtyniavo 8 komandos, I-oje – 11 komandų. Iš viso 2016 metais buvo sužaista 174 krepšinio varžybos.

 

Klaipėdos rajono Aukščiausioje tinklinio lygoje rungtyniavo 8 komandos. Iš viso buvo sužaista 72 tinklinio varžybos.

Antrus metus iš eilės vyko naujienų portalo www.mano-gargzdai.lt Didžiosios ir Mažosios taurės teniso varžybos, jose dalyvavo 20 Klaipėdos rajono tenisininkų. Iš viso sužaista 124 teniso varžybos.

 

Tenisininkai Tomas Ročys, Saulius Brigevičius, Evaldas Judeikis, Martynas Račkauskas ir naujienų portalo „Mano Gargždai" direktorius Vytautas Kundrotas. S.Vaičienės nuotr.

 

Pirmą kartą buvo suorganizuoti du atviri Klaipėdos rajono badmintono turnyrai, kuriuose dalyvavo 38 dalyviai.

Gargždų miestui Lietuvos čempionatuose šiemet atstovavo šios Klaipėdos rajono sporto centro komandos: krepšinio, tinklinio (vyrų ir moterų), futbolo (vyrų) ir lengvosios atletikos.

„Gargždų SC“ krepšininkai rungtyniauja Lietuvos Regionų krepšinio lygos A divizione. 2015–2016 metų sezone jie užėmė 5–8 vietas. Tuo tarpu šiame sezone gargždiškiai rungtyniauja kur kas sėkmingiau. Pasibaigus pirmajam varžybų ratui, iškovoję 17 pergalių ir patyrę 1 pralaimėjimą, gargždiškiai yra vienvaldžiai grupės lyderiai.

„Gargždų SC“ vyrų tinklinio komanda antrus metus rungtyniauja Lietuvos aukščiausioje tinklinio lygoje. Praėjusiame sezone tarp 15 Lietuvos tinklinio komandų gargždiškiai užėmė 6 vietą, o šiame sezone jau pavyko iškovoti vieną titulą, kurio iki šiol nebuvo niekada pavykę laimėti. Lietuvos tinklinio federacijos taurės Didžiosios taurės varžybose iškovota trečia vieta.

Lietuvos moterų tinklinio čempionate rungtyniauja ir „Gargždų SC“ tinklininkės. Tarp 8 pajėgiausių šalies komandų mūsiškės užėmė šeštą vietą.

„Gargždų pramogos-Ąžuolas“ futbolo komanda antrus metus iš eilės rungtyniavo LFF vakarų zonos II lygos varžybose. Tarp 10 pirmenybėse dalyvavusių komandų gargždiškiai užėmė trečią vietą.

Lengvaatlečiai Šarūnas Banevičius ir Mindaugas Jurkša, treniruojami Edvardo Šauklio, šiemet pasiekė puikių rezultatų. Š. Banevičius eilinį kartą tapo Lietuvos rutulio stūmimo rungties čempionu, o M. Jurkša Pasaulio kurčiųjų čempionate rutulio stūmimo rungtyje užėmė trečią, o disko metimo rungtyje – šeštą vietą.

2016-aisiais buvo vykdoma krepšinio aikštelių dangų atnaujinimo programa Klaipėdos rajone. Įrengtos ir atnaujintos krepšinio aikštelės Priekulėje, Kvietiniuose, Gargžduose, Sudmantuose. Taip pat prie Gargždų „Minijos“ progimnazijos buvo įrengta nauja tinklinio aikštelė. Doviluose įrengtai krepšinio aikštelei buvo nupirktas naujas įbetonuojamas krepšinio stovas.

Sporto centro direktorius V.Liutikas itin dėkingas rėmėjams, prisidėjusiems prie aikštelės įrengimo. L.Gruzdžio nuotr.

 

Gerinant gyventojų sportavimo sąlygas, lauko aikštelių inventoriumi buvo aprūpintos visos Klaipėdos rajono seniūnijos.

Šiais metais buvo įvykdytas daugiafunkcinio sporto centro projekto pirkimas. Šiuo metu vyksta techninio projekto rengimas, o 2017 metų balandžio mėnesį bus išduotas leidimas daugiafunkcinio sporto centro statybai.

2016 metus vainikavo geriausių sportininkų, trenerių ir komandų pagerbimo vakaras. Jame buvo apdovanoti 10 geriausių rajono sportininkų, trys treneriai ir trys komandos. Padėkos raštai buvo įteikti tiems, kurie aktyviai prisidėjo prie sporto populiarinimo ir plėtros Klaipėdos rajone.

 

Geriausių 2016 metų Klaipėdos rajono sportininkų dešimtukas. S.Ulvikienės nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 170 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,