Mano Gargždai



„Žaibo“ komanda – Lietuvos autokroso pirmenybių lyderė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Automobilių sporto klubo „Žaibas“ nuotr. Automobilių sporto klubo „Žaibas“ nuotr.

Lietuvos autokroso čempionato ir pirmenybių šeštasis etapas vyko Gargžduose. Deja, į varžybas susirinko negausus būrys lenktynininkų. Dalis nespėjo pasiruošti technikos, kuri nukentėjo per Ukmergėje vykusį autokroso etapą, kita dalis sportininkų, pabūgę prastos orų prognozės, liko namie. Ir visai be reikalo, nes diena buvo nebloga: nedulkėjo, bet ir po molį klampoti nereikėjo.

 

Gargžduose prie starto linijos stojo beveik 31 automobilis. Dėl mažoko dalyvių skaičiaus buvo sujungtos ir perkeltos iš sekmadienio į šeštadienį čempionato, pirmenybių ir „C“ lygos varžybos.

Dalyviai tokiomis oro sąlygomis buvo patenkinti, varikliai nekaito, nuo pirmųjų treniruočių važiavimų buvo panašu į tikrą kovą. Treniruotės ir kvalifikaciniai važiavimai praėjo be incidentų, tačiau varžybų metu nukentėjo trasos atitvarai.

ASK „Žaibas“ komandai atstovavo šeši sportininkai. Jie dalyvavo Lietuvos autokroso pirmenybių varžybose.

Per vieną iš kvalifikacinių važiavimų D-1600 klasėje nepasisekė Kęstučiui Skiezgilui, jis apvertė savo sportinį automobilį „Honda Civic“ ir nebuvo aišku, ar spės jo mechanikų komanda paruošti jį iki finalinio važiavimo, tačiau auksarankiai gargždiškiai sugebėjo jo sportinį automobilį suremontuoti ir po aršios kovos finale jis užėmė antrąją vietą. Toje pačioje klasėje startavo klubo narys Deividas Kusas su trečios kartos VW „Golf“, jis užėmė trečiąją vietą.

D-2000 klasėje vyko arši kova tarp klubo narių Lino Petrausko ir Pavelo Ivanovo, tarp jų įsiterpė Arnas Kanapeckas iš „Mūša Kross AK“ klubo. Pirmoje kvalifikacijoje Pavelas Ivanovas finišavo pirmoje vietoje, tačiau jam buvo skirta 15 sekundžių bauda, nes išbandė teisėjų netikro starto („falšstarto“) įrangą, kuri veikė be priekaištų. Sportininkas po pirmos kvalifikacijos užėmė trečiąją vietą. Toje pačioje grupėje važiavusiems klubo lenktynininkams Vidmantui Poškai ir Mindaugui Skiezgilui iškilo techninės problemos.

Antroje kvalifikacijoje D-2000 klasėje pirmas finišavo Arnas Kanapeckas, taip nustebindamas susirinkusius žiūrovus savo puikiu vairavimu. Linas Petrauskas ir Pavelas Ivanovas neskubino įvykių ir nusprendė palaukti finalinių važiavimų. Vidmantas Poška nepasirodė starte, nes sugedo greičio dėžė, o Mindaugui Skiezgilui pradėjo „kalti“ variklis, todėl sportininkas nepasirodė šioje kvalifikacijoje, nusprendė pataupyti variklį iki finalo.

Po starto finaliniame važiavime į priekį šoko Linas Petrauskas, antroje vietoje liko Arnas Kanapeckas, o Pavelas Ivanovas nukrito į ketvirtąją poziciją. Kitame rate jis važiavo trečias ir buvo „prisiklijavęs“ Arnui Kanapeckui prie automobilio galo, tačiau pastarojo automobilis sugedo, tad teko sudėti ginklus.

Linas Petrauskas iškovojo pirmąją vietą, nors antrąją vieta iškovojęs Pavelas Ivanovas ir taikėsi jį aplenkti. Tausodamas variklį ketvirtąją vietą iškovojo Mindaugas Skiezgilas.

Komandinėje įskaitoje pirmoji vieta atiteko ASK „Žaibas“ komandai, antroje vietoje liko „Motorsport LT“ iš Šakių ir trečiąja vieta tenkinosi Vilkyčių komanda.

„Žaibo“ komanda džiaugiasi rezultatais. Šiuo metu bendroje turnyrinėje lentelėje surinkusi 143 taškus yra pirma ir artimiausią savo varžovų komandą lenkia jau 38 taškais.

 

Automobilių sporto klubo „Žaibas“ nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 237 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,