Mano Gargždai



Bendraminčių moterų rate sieks dovanoti šypsenas ir prasmingą laisvalaikį

Įvertinkite šį įrašą
(11 balsai)
„Laikas „Mums moterims“ augti kartu“, – įsitikinusios projekto sumanytojos gargždiškės Danguolė Endriuškienė ir Raimonda Vaserytė. Vitalijos Vaserės nuotr. „Laikas „Mums moterims“ augti kartu“, – įsitikinusios projekto sumanytojos gargždiškės Danguolė Endriuškienė ir Raimonda Vaserytė. Vitalijos Vaserės nuotr.

Dvi draugės gargždiškės Raimonda Vaserytė ir Danguolė Endriuškienė nusprendė, kad atėjo laikas imtis bendros veiklos. Visas rutinoje besisukančias moteris jos nori pakviesti į bendraminčių ratą „Mums moterims“, kuriame tikimasi kiekvienai padėti atsipalaiduoti ir atrasti save. Apie tai, kaip gimė ši idėja ir kokia tai bus veikla, iniciatyvios moterys pasakojo spindinčiomis akimis.

 

Į Gargždus – po 6-erių metų

Abi merginos pažįstamos dar nuo mokyklos laikų, nes buvo ir klasės draugės. Po studijų jų keliai išsiskyrė: Raimonda, baigusi reklamos vadybos studijas, išvyko į Angliją, o Danguolė, studijavusi psichologiją, pasirinko šeimyninį gyvenimą gimtajame mieste. R. Vaserytė emigracijoje praleido 6-erius metus. Ir nors, kaip pati sako, jau buvo užsienyje įsitvirtinusi ir turėjo neblogą darbą, pilnatvės nejautė.

„Mano atradimų metai buvo ten. Prieš dvejus metus pradėjau domėtis kvapais, iš pradžių tai buvo kvepalai, po to atsigręžiau į gamtą. Taip mano gyvenime atsirado eteriniai aliejai, amuletai, vadinami „pendantais“, – pasakojo R. Vaserytė, kuri visais savo atradimais nuolat dalindavosi su geriausia drauge. – Sakiau, kad noriu turėti hobį. Danguolė man atmerkė akis ir pasakė: „Negali būti paprasčiau, tavo hobis ir aistra – kvapai.“

Mergina prisipažino, kad per kvapus ji atrado ne tik savo pomėgį, bet ir save. Atėjo supratimas, kad gyvenimas užsienyje jos netenkina, todėl nusprendė viską kardinaliai keisti: prieš 3 mėnesius grįžo į Gargždus. Ji atviravo, kad būtent iš eterinių aliejų ji gavo taip reikalingą emocinę naudą, sustiprėjo, o per dvejus metus gyvenimas radikaliai pasikeitė į gerąją pusę.

„Žmogaus pasąmonėje verda daugybė įsitikinimų, kurie veikia mūsų gyvenimą, pasirinkimus. Kas baisiausia – mes jų nesuvokiame ir nevaldome, kol nepamatome. Tik tada, kai kažkas parodo mūsų mąstymo klaidas vienokiu ar kitokiu būdu, mes galime tai įsisąmoninti ir kažką keisti“, – įsitikinusi D. Endriuškienė, padėjusi draugei atrasti tai, kas jai patinka.

 

Nori dalintis

Gargždiškės pripažino, kad idėja burti moteris į savotišką klubą ir dalintis savo atradimais bei patirtimi gimė iš jų bendravimo.

„Domiuosi klasikine ir šiuolaikine psichologija, vedinėmis žiniomis, astrologija, metafizika. Esu išbandžiusi ir meditaciją, ir kvėpavimo, emocijų paleidimo technikas. Daug skaitau, tuo, ką sužinau, dalinuosi su draugėmis ir joms tai atrodo įdomu“, – pasakojo D. Endriuškienė, skleisti aromaterapines žinias nuolat skatinusi ir savo draugę.

Taip, pasak moterų, šį pavasarį gimė mintis kažką daryti kartu: „Norisi dalintis tuo, ką atrandame.“ Pamažu išgvildenta ir pagrindinė idėja – suburti bendraminčių ratą, kuriame bent kartą per mėnesį susirinktų grupė moterų, norinčių pasidalinti savo patirtimi, siekiančių tobulėti kartu ir gerai praleisti laiką.

„Kai aš pradėjau domėtis eteriniai aliejais, manęs visi klausdavo, ar tu įsimylėjusi, ar atradai jaunystės eliksyrą. Prašydavo pasidalinti sėkmės receptu, kodėl stoviu išsišiepusi, laiminga. O ką aš atradau – tai hobį. Tai, kuo aš noriu dalintis. Visi mes galime jaustis taip pat“, – sakė R. Vaserytė.

Rato „Mums moterims“ idėjos autorės tikisi, kad ne tik jos dalinsis savo patirtimi ir žiniomis. Galbūt šioje bendruomenėje atsiras vizažisčių, dizainerių, menininkių ar kitų specialybių atstovių, o galbūt tiesiog žinančiųjų gardžių receptų ar perskaičiusiųjų įdomių knygų.

„Net jei atrodo, kad neturime kuo pasidalinti, kiekvienas skleidžia unikalią energiją, kuria gali dalintis su kitais, to užtenka, svarbu išeiti“, – nebijoti prisijungti ragino D. Endriuškienė.

 

R. Vaserytė džiaugiasi atradusi savo pomėgį ir tikisi, kad ir kitoms moterims pavyks atrasti savąjį. V. Vaserės nuotr.

 

 

Tikslas – besišypsančios moterys

Draugės atviravo, kad jų pagrindinis tikslas – besišypsančios moterys.

„Grįžau čia ir pastebėjau, kad daugelis moterų tokios pavargusios, panirusios į rutiną, užsidariusios. Aš galvoju, kodėl jūs nešviečiate kaip saulės? Atraskime save, mylėkime save, parodykime ir vyrams, kokios mes gražios ir svarbios. Turėkime savo grupę ir tegul ta diena būna šventa“, – siekius atskleidė R. Vaserytė.

Ji įsitikinusi, kad svarbiausia – turėti aistrą, ir tikisi, kad galbūt reguliarių susitikimų metu moterims pavyks atrasti savo pomėgius. Galbūt, gavusios paskatinimą iš kitų klubo narių, jos išdrįs imtis veiklos, supras, kas joms sekasi ir kas yra jų aistra.

D. Endriuškienė, auginanti ketverių metų dukrytę, mano, kad moterims dažnai tenka aprėpti labai daug – namai, vaikai, darbas, atostogos ir t.t., todėl tiesiog „perdega“. Dalyvaudamos veikloje jos drauge bandys atrasti būdų, kaip kurti harmoningą gyvenimą.

„Norime suburti tokį moterų ratą, kad galėtume atsipalaiduoti, prisikvatoti ir pasikrauti daug moteriškos energijos. Tai – ir laisvalaikis, ir būdas visoms drauge tobulėti“, – apibendrino D. Endriuškienė.

 

Idėjos autorės mano, kad kiekviena moteris turi, kuo pasidalinti. V. Vaserės nuotr.

 

Kviečia į pirmą susitikimą

Rugsėjo 8 d., penktadienį, 18 val., „TianDe“ kosmetikos kabinete, kuris įsikūręs adresu Klaipėdos g. 17a („MediCa klinika“ II aukšte), vyks pirmasis bendraminčių rato „Mums moterims“ susitikimas.

Jo metu projekto įkūrėjos pristatys save, planuojamas temas. Pirmoji tema – „Pasitikime rudenį su eteriniais aliejais“. Anot gargždiškių, rudenį dažnai pradeda siausti virusai, todėl bus pasakojama, kaip sustiprinti imunitetą su eteriniais aliejais, kaip pasiruošti psichologiškai, kad neapimtų rudeninė depresija.

R. Vaserytė ruošiasi trumpai papasakoti „pendantų“ (kvepiančių medalionų) atsiradimo istoriją, taip pat surengti degustacijos vakarą, kad moterys pačios galėtų įsitikinti kvapų galia.

Moterys pabrėžė, kad pirmasis susitikimas – nemokamas.

„Tikslas – nepadaryti to verslu. Nenoriu, kad mano hobis taptų mano darbu“, –  sakė R. Vaserytė, pridūrusi, kad ateityje  simboliškai bus prašoma sumokėti už patalpų nuomą, sunaudojamas priemones.

Planuojamo susitikimo trukmė – 1,5–2 val. Organizatorės viliasi, kad renginys bus diskusinio pobūdžio, o dalyvės nebijos išsakyti ir savo poreikių, suteiks grįžtamąjį ryšį ir prie moterų rato veiklų prisijungs ir kitą kartą. Už patalpų „TianDe“ studijoje suteikimą jos dėkojo Editai Adomauskienei, o už nuotraukas – Vitalijai Vaserei.

 „Esame labai užsidegusios ir net neabejojame, kad mums pavyks“, – optimistiškai nusiteikusios pašnekovės.

 

Registracija į renginį ir daugiau informacijos – el. paštu arba tel. 8 684 27 451.

Prisijunkite ir sekite klubo veiklą ir feisbuko paskyroje – „Mums moterims“.

 

Vitalijos Vaserės nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 338 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,