Mano Gargždai



„Kranto“ moksleiviai dalyvavo netradicinėse pamokose Kaune

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Išvykos akimirka. Dalyvių nuotr. Išvykos akimirka. Dalyvių nuotr.

Spalio 26 dieną Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos 4b klasės mokinukai, pasitarę su mokytoja ir tėveliais, nutarė skirti pažintinei-pramoginei veiklai. Vykome iš arčiau susipažinti su laikinąja Lietuvos sostine – Kaunu.

 

Pažintį pradėjome Lietuvos aviacijos muziejuje. Jis įkurtas šalia legendinio Dariaus ir Girėno aerodromo Aleksote, buvusiose sovietų laikų Kauno oro uosto patalpose. Linksmas ir šmaikštus gidas supažindino su Lietuvos aviacijos istorija, muziejuje sukaupta turtinga eksponatų kolekcija. Sužinojome, ką Antanas Gustaitis, pirmojo lietuviško lėktuvo kūrėjas, užšifravo lėktuvo pavadinime ANBO – Antanas nori būti ore.

Mokiniai domėjosi: „O kodėl, nepasiekusi Lietuvos, nukrito legendinė „Lituanica“?“ Gidas išsamiai atsakė į visus klausimus. Vėliau sėdome prie kompiuterinių skrydžių imituoklių ir mokėmės pilotuoti lėktuvą. Pasėdėjome ir tikrų lėktuvų kabinose – treniruoklyje „An-2“ bei sraigtasparnio Mi-8 kabinos makete.

Pakeliui į Vytauto Didžiojo karo muziejų aplankėme funikulierių, nuo Aleksoto kalno apžvalgos aikštelės pasigrožėjome Kauno miesto panorama, Lietuvos didžiausių upių Nemuno ir Neries santaka.

Vytauto Didžiojo karo muziejuje vyko edukacinis užsiėmimas „Jaunasis karvedys“. Specialiai parengtas maketas mus nukėlė į XIV–XV a. sandūrą. Vaikai, su edukatoriaus pagalba, pastatė pilį, mokėsi ją užimti ir apginti, susipažino su pilies gyvenimu, to meto ginklais ir šarvais, karių junginiais ir karybos būdais. Programos pabaigoje vaikai apžiūrėjo, pakilnojo viduramžių ginklus ir šarvus: šarvinius marškinius, šalmą, pirštines, kalaviją, kovos kirvį. Užsiėmimas suteikė galimybę vaikams geriau įsivaizduoti ir pajusti viduramžių kario „duoną“.        

Tado Ivanausko zoologijos sodo muziejuje visus nustebino ir sužavėjo gausybė vandens ir sausumos gyventojų eksponatų, išdėstytų per 3 aukštus 6 salėse, 96 stenduose pagal mokslinę sistematiką – nuo primityviausių iki sudėtingiausių organizmų. Eksponuojama daugiau kaip 14 000 eksponatų.

Išvyką baigėme „CurioCity“ – edukaciniame pramogų centre, mieste smalsiems vaikams. Išbandėme skrydį erdvėlaiviu į kosmosą, greitosios pagalbos ekipažo iššūkius, kliūčių ruožą virš degančios ugnikalnio lavos, čiuožimą vaivorykšte, liepsnojančio namo gelbėjimą. Bandėme narplioti detektyvines situacijas, lankėmės radijo laidų įrašų studijoje, kulinarinių užsiėmimų klasėje, diskotekoje renginių amfiteatre. Daug žaidėme, patyrėme, išmokome, pajautėme!

Ši pažintinė kelionė ne tik papildė ir pagilino turimas žinias, bet ir suteikė naudingos informacijos, skatino domėtis savo tautos istorija, neužmiršti tautos didvyrių, garsinusių mūsų šalį savo skrydžiais.

 

Išvykos akimirkos – dalyvių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 247 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,