Mano Gargždai



Dovilų pagrindinėje mokykloje – Šiaurės šalių bibliotekų savaitė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
R. Repšienės nuotr. R. Repšienės nuotr.

Lapkričio 16–17 d. Dovilų mokykloje vyko Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiai, kurie jau daugelį metų vyksta visose Šiaurės ir Baltijos šalyse. Pagrindinė projekto idėja – skatinti skaityti įvairių šalių literatūrą.

 

Pirmadienis tradiciškai yra didžioji skaitymo balsu diena – Šviesos ir žodžio šventė. Šią dieną visose klasėse vyko garsinio skaitymo pamokos.

Metų tema – Šiaurės salos. Pažinti Šiaurės salas pasitelkėme ne tik informacinę, pažintinę, bet ir grožinę literatūrą. Mokyklos 1–3 klasių mokiniai (mokytojos A. Krušinskienė, I. Sireikienė, L. Kizalavičienė, E. Jucienė), pasiklausę suomių rašytojo kūrinio „Lobių sala“ ištraukos, piešė piešinius „Aš – piratas“. 4-os klasės mokiniai su savo mokytoja (A. Triušytė) aptarė ir piešė daiktus, kurie praverstų išgyvenimui negyvenamoje saloje. Tema „10 daiktų, kuriuos pasiimčiau į negyvenamą salą“ sudomino ne tik vyresniųjų klasių mokinius, bet ir mokytojus: teko paplušėti, kol kiekvienas atradome tinkamiausius variantus.

Keletas 5–6 klasių mergaičių sukūrė po eilėraštuką pagal plakatą (jame pavaizduotos salos, jūra, ledynai, laivai). 7–8 klasių mokiniams vyko pažintinės geografijos-istorijos pamokos apie Šiaurės salas (mokytojos R. Sabaliauskienė, R. Repšienė). 7–9 klasių mokiniai per etikos pamokas diskutavo apie Šiaurės salų gyventojus, jų uždaras bendruomenes, specifinį gyvenimo būdą (mokytoja V. Jurgulienė).

Visą savaitę Šiaurės salų kraštovaizdžiu per pertraukas buvo galima grožėtis I aukšto fojė rodomuose pažintiniuose vaizdo filmukuose (mokytoja D. Vinciūnienė).

Įvairios parodėlės iš Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginių bus eksponuojamos mokyklos bibliotekoje. Taip pat užfiksuotomis renginių akimirkomis dalinsimės ir specialiai šiam projektui parengtame „Instagram“ puslapyje.

 

Renginio akimirkos – R. Repšienės nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 99 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,