Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ gimnazistams įteikti DofE ženkleliai ir tarptautiniai sertifikatai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Birželio 19 d. Vilniuje vyko Edinburgo hercogo tarptautinių apdovanojimų programos (toliau – DofE) ceremonija. Jos metu 154 jaunuoliams iš visos Lietuvos Jungtinės Karalystės ambasadorė Ms Claire Lawrence bei švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė įteikė ženklelius ir tarptautinius sertifikatus.

 

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos DofE programos dalyviams buvo įteikti 13 bronzos ženklelių ir tarptautinių sertifikatų. Mokinius į apdovanojimų ceremoniją lydėjo ir jų sėkme džiaugėsi ne tik draugai, bet ir tėveliai. Po apdovanojimų įteikimo susirinkusiems koncertavo dainininkas Jurijus Veklenko, dalyviai vaišinosi paruoštais užkandžiais ir bendravo tarpusavyje.

Apdovanojimus gavę gimnazistai, siekdami jiems patiems asmeniškai prasmingų bei įdomių tikslų, įvairias veiklas vykdė 4 srityse: skyrė ne mažiau kaip pusmetį aktyviai fizinei veiklai (bėgiojo, plaukiojo, žaidė krepšinį, tenisą, važiavo dviračiais, šoko, sportavo indvidualiai); skyrė laiko naujo ar jau turimo įgūdžio lavinimui (piešė, fotografavo, grojo, kūrė rūbų eskizus, mokėsi gaminti valgį, skaitė knygas, mokėsi užsienio kalbų – anglų, norvegų, vokiečių ir net korėjiečių), aktyviai savanoriavo (padėjo seneliams, vedė užsiėmimus vaikams, organizavo paskaitas, padėjo gimnazijos mokytojams, klasių vadovams) bei dalyvavo žygiuose gamtoje su nakvynėmis. Jaunuoliai patys rinkosi ir planavo maršrutus (Kuliai–Žadeikiai–Endriejavas, Brožiai–Šukaičiai–Rudgalviai–Norgėlai, Balsėnai–Rusinai–Girininkai–Ežaičiai, Veiviržėnai–Rusinai–Stirbiai–Medsėdžiai), analizavo žemėlapius. Bendra kiekvieno mokinio vykdytų veiklų trukmė – 52 valandos ir bandomieji bei kvalifikaciniai žygiai.

Mokinių teigimu, programa padėjo jiems geriau pažinti save ir kitus, įveikti iššūkius, atrasti savo talentus, patobulinti komandinio darbo įgūdžius, praplėsti žinias apie gamtą bei įgyti gyvenimui reikalingų įgūdžių (gebėjimą bendradarbiauti su kitais, paruošti ir užkurti laužą, pastatyti palapinę, suplanuoti reikalingo žygiui maisto ir vandens kiekį, orientuotis pagal žemėlapį ir pan.). Žygių metu komandos pėsčiomis įveikė daugiau kaip 51 kilometrą ir siekė įvairiausių kitų tikslų: pažinti medžius, rasti 10 skirtingų augalų rūšių, nufotografuoti gamtoje pastebėtus daiktus ir pan. Jaunuoliai sako, kad programa ugdė ir jų kantrybę bei atsakomybę. Kiekvieną savaitę padedami DofE programos vadovų mokiniai pildė e-ORB užrašinę, kurioje fiksavo atliktas veiklas.

Šiais mokslo metais programos dalyviai galėjo rinktis ir prasmingų, asmenybę tobulinančių veiklų, kurias organizavo DofE Lietuva kartu su Britų taryba – tai ir galimybė išbandyti save pristatant DofE programos stendą Vilniuje vykusioje parodoje „Studijos 2019“, galimybė nemokamai dalyvauti Vilniuje vykusiuose 3 dienų viešojo kalbėjimo mokymuose „Stories of changes“. Taip pat liepos 21 – 27 dienomis DofE programos dalyviai susibūrė nemokamoje vasaros stovykloje „Strong in diversity“, kurios metu laukia žygis po nuostabų Trakų rajoną, filmavimo užsiėmimai, diskusijos jaunimui aktualiomis temomis, susitikimas su Lietuvos kariuomene, olimpiečiais ir kitais Lietuvos šviesuoliais.

DofE programa įgyvendinama jau daugiau nei 130 pasaulio šalių, todėl džiugu, kad Lietuvoje ši programa taip pat plečiasi ir ją įgyvendina vis daugiau mokyklų. Svarbu tai, kad programos dalyviai gali patys pasirinkti tobulėjimo sritis, išsikelti tikslus ir atkakliai jų siekti sau priimtinu tempu. Tokiu būdu jauni žmonės geriau pažįsta save, pasitiki savimi ir įgyja gyvenimui ir ateities darbui reikalingų įgūdžių.

 

Dalyvių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 361 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,