Mano Gargždai



Eismo saugumas nepamirštas ir per Mindaugo karūnavimo dieną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Liepos 6-ąją prabėgo nuostabi šventė – Valstybės arba Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena. Gribžinių bendruomenė šią dieną leido Kvietinių kaime organizuotoje kasmetinėje šventėje, kuri pasižymėjo ne tik renginių, bet ir dalyvių gausa.

 

Džiugu matyti, kad žmonės vieningai švenčia Valstybės dieną ir pamiršta visus nesutarimus, nebediskutuoja apie valdžios klaidas, nebesiskundžia nepritekliumi. Bet kas yra valstybė? Taigi mes patys. Kiekvienas nuo savęs pradedame kurti aplinką, kurioje gyvename. Nuo savęs skleidžiame gėrį patiems artimiausiems, o šie jį perduoda kitiems ir taip lyg nenutrūkstanti gija jis keliauja per visą žmoniją. Su šia mintimi Gribžinių bendruomenė ruošėsi šventei ir į ją įterpė dalelę savo projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2019“.

Atvykus į šventę, Gribžinių bendruomenės pirmininkė Milda Kiaulakienė ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato Bendruomenės pareigūnė Silvija Šilinskė pasveikino dviračių žygio aplink Kvietinių kaimą dalyvius ir aprengė juos šviesą atspindinčiomis liemenėmis. Bendruomenės pareigūnė dviračių žygio dalyviams priminė, kad Kelių eismo taisyklės numato, jog važiuodamas važiuojamąja dalimi, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas.

Išlydėjus smagų būrį dviratininkų rankų sudėję nesėdėjome. Mažuosius vaikus Bendruomenės pareigūnė pakvietė dėlioti smagią dėlionę susijusią su eismo saugumo tema. Tuo tarpu suaugusieji tikrinosi savo žinias, kaip turi būti dėvimas atšvaitas, diskutavo apie jo reikšmę ir kėlė klausimus ar tikrai jo pagalba mes tampame labiau matomi kelyje. Prieita vieningos išvados, kad nereikėtų pasikliauti vien tik daiktais, kaip kokiais talismanais, visada budrūs privalome likti patys. Niekada negali žinoti, ar už vairo sėdintis vairuotojas išviso žiūri į kelią, tada joks atšvaitas nepadės. Save pirmiausia saugoti turime patys.

Gribžinių bendruomenės nariai yra labai dėkingi šventės organizatoriams, kad suteikė galimybę pasveikinti šią vasarą didžiu poelgiu pasižymėjusį Juozą Pauliką, kuris iš Minijos upės išgelbėjo du skęstančius paauglius.

Šventės sūkuryje laikas prabėgo nepastebimai, tad emocijų užplūsti Gribžinių bendruomenės nariai vakarą pratęsė Pirmininkės pirtelėje, kur dalinosi savo išgyvenimais ir įspūdžiais.

Dėkojame visiems radusiems noro ir laiko šventės metu prisijungti ir prie Gribžinių bendruomenės projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2019“, kuris yra organizuojamas Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos.

 

Akimirkos iš projekto – Gribžinių bendruomenės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 569 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,