Mano Gargždai



Gargžduose pristatyta italo Michele Barbieri fotografijų paroda

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A. Dromantaitės nuotr. A. Dromantaitės nuotr.

Gargždiškius jaukiai ir turiningai praleisti pirmadienio vakarą pakvietė Gargždų atviro jaunimo centro savanoriai. Jaunimo pamėgtoje kavinėje „Rūta saldainiai ir kava“ rugpjūčio 5 dieną vyko Michele Barbieri fotografijų parodos „Soul‘s looks“ atidarymas ir filmo „Riešutų duona“ peržiūra.

 

Michele Barbieri, Gargždų atviro jaunimo centro savanoris iš Italijos, kuris Gargžduose jau 10 mėnesių, surengė pirmąją savo fotografijų parodą „Soul‘s looks“, kurią dar dvi savaites galėsite apžiūrėti kavinėje „Rūta saldainiai ir kava“.

Daugiau apie parodą, jos idėją ir savo meilę fotografijai papasakojo pats Michele.

 

Papasakok apie šios parodos idėją.

Darydamas šias nuotraukas, per žmonių išraiškas norėjau pasiekti ir pamatyti emocijas bei jausmus, kuriuos jie jaučia. Norėjau, kad šių žmonių akyse būtų galima pamatyti jų istorijas, todėl parodos pavadinimas „Soul‘s looks“.

Fotografavau 10 skirtingų jaunų ir 10 vyresnių žmonių. Kiekvienas iš jų gali papasakoti labai skirtingas savo gyvenimo istorijas, kurias ir norėjau perteikti nuotraukose. Jas mačiau žmonių akyse ir tikiuosi, kad pamatys visi, kurie apsilankys mano parodoje.

 

Kaip pradėjai domėtis fotografija? Ar seniai tuo užsiimi?

Fotografija pradėjau domėtis dėl savo tėčio, profesionalus fotografo įtakos, jis ir nupirko mano pirmąjį fotoaparatą, kai man buvo vos 10 m., nuo tada aš pradėjau fotografuoti viską. Vėliau, būdamas 12 m., gavau savo pirmąjį profesionalų „Canon“ fotoaparatą ir pradėjau daryti portretines draugų nuotraukas. Domiuosi įvairiomis meno kryptimis, bet fotografija labiausiai, todėl būdamas 13 m. pateikiau paraišką į aukštąją meno mokyklą. O šį spalį pradėsiu studijuoti fotografiją universitete.

Fotografuoti pradėjau būtent portretus, bet paskutiniaisiais metais išbandžiau ir kitas sritis, tokias kaip, kraštovaizdžių, sporto, renginių, koncertų fotografija ir kt. Ateityje norėčiau tapti mados fotografu, kad įgaučiau patirties, rasčiau naujų pažinčių pasaulyje, bet visada būsiu atviras visų sričių fotografijai.

 

Po parodos vyko lietuviško kino naktis, kurią visam pasauliui dovanojo „Kinas po žvaigždėmis“ ir kvietė kartu žiūrėti vieną gražiausių lietuviškų filmų – restauruotą Arūno Žebriūno „Riešutų duoną“.

„Lietuviško kino naktis“ – iniciatyva, kurios tikslas buvo lietuviškos kino klasikos pagalba suvienyti visus pasaulio lietuvius. Šios iniciatyvos įgyvendinimu Gargžduose rūpinosi Gargždų atviro jaunimo centro savanorė Anelė Dromantaitė.

Filmas Gargžduose pritraukė įvairaus amžiaus auditoriją, vieni galėjo iš naujo patirti visas emocijas dar kartą stebint šią lietuviško kino klasiką, o kitiems tai buvo nauja ir nematyta, bet visi susirinkusieji kartu juokėsi ir net šluostėsi nuriedėjusias ašaras.

 

A. Dromantaitės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 81 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,