Mano Gargždai



Pasidalyta sėkminga Lietuvos užstato sistemos patirtimi

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Aplinkos ministerijos nuotr. Aplinkos ministerijos nuotr.

Užstato už pakuotes sistemos reglamentavimui skirtame tarptautiniame nuotoliniame seminare, kurį užvakar surengė organizacija „Reloop“, vienijanti bendrą žiedinės ekonomikos viziją turinčius bendraminčius, buvo pasidalyta sėkminga Lietuvos užstato už vienkartines gėrimų pakuotes sistemos patirtimi.

 

Jame, be mūsų šalies, dalyvavo Austrijos, Čekijos, Slovakijos, Švedijos, Škotijos, Portugalijos, Ispanijos, Prancūzijos, Graikijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos ir Turkijos atstovai. Šis seminaras pratęsė Briuselyje praėjusį lapkritį vykusios konferencijos apie geriausias užstato už vienkartines gėrimų pakuotes sistemas diskusijas.

 

 

Pasak Lietuvos patirtį pristačiusios Aplinkos ministerijos Atliekų politikos grupės vyr. specialistės Neringos Paškauskaitės, šalyje sukurta užstato už vienkartines pakuotes sistema pasiteisino ir yra vienas iš sėkmingų žiedinės ekonomikos pavyzdžių. Antai 2019 m. šioje sistemoje, VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ duomenimis, buvo surinkta ir sutvarkyta beveik 24,5 tūkst. tonų pakuočių atliekų – 90 proc. visų tokių tiektų mūsų rinkai pakuočių. Kuriant sistemos infrastruktūrą, visoje Lietuvoje įrengta apie 1,1 tūkst. vadinamųjų taromatų – automatinio pakuočių priėmimo įrenginių. Investicijos užstato sistemai sukurti siekė apie 30 mln. eurų.

Pasidalyta sėkminga Lietuvos užstato sistemos patirtimi

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 416 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,