Mano Gargždai



Prie Dovilų karjero pasigedo tualetų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dovilų karjeras – mėgstama maudynių vieta. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Dovilų karjeras – mėgstama maudynių vieta. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Prie Dovilų karjero noriai traukia pasimaudyti norintys žmonės, tačiau kai kuriems kilo klausimas, kodėl ten nėra lauko tualetų.

 

Skaitytoja Lolita pasakojo, kad problema išryškėjo per Rasų šventės renginį - prie karjero buvo susirinkę daugiau nei 150 žmonių. Skaitytojos teigimu, nebuvo matyti nė vieno lauko tualeto, nors pakrantė ir parengta maudymuisi, yra persirengimo kabinos.

„Yra įrengtos persirengimo būdelės, vadinasi, kažkas tuo rūpinasi ir ši vieta pritaikyta maudynėms. Vadinasi, turi būti ir vieta tuštinimuisi. Net baisu pagalvoti, kur visi tie žmonės tuštinasi“, – stebėjosi pašnekovė.

 

Vienas tikrai yra

Anot Klaipėdos rajono mero pavaduotojos Audronės Balnionienės, prie Dovilų karjero tikrai yra du lauko biotualetai, tačiau jie nėra prie pat vandens - vienas netoli vandens telkinio, kitas pasiekiamas tik praėjus pro miškelį, 20 m nuo pakrantės. Už jo yra vaikų žaidimų aikštelė bei treniruokliai.

Tiesa, lauko tualetas prie vandens telkinio gana lengvai pastebimas, tačiau tolimesnio tualeto „Vakarų ekspreso“ žurnalistams nepavyko rasti - nuorodų nėra, o takų į mišką yra ne vienas.

Anot A. Balnionienės, prie Dovilų karjero nėra daug vietos, fiziškai neįmanoma įrengti dar daugiau lauko tualetų, todėl dabar daugiau dėmesio skiriama paties karjero priežiūrai.

„Paplūdimio smėlis nugriebtas, sutvarkytas, darbuotojai renka nuo žemės šiukšles. Patobulinta, kiek įmanoma tokiomis sąlygomis. Abi karjero paplūdimio vietos turi savo žavias vietas: prie skaidriojo - ekstremalaus sporto, jei nuobodu gulėti, prie Dovilų karjero atsiras sūpynės, miškelyje yra sūpynių ir treniruoklių, galima planuotis savo poilsį nuo gulėjimo iki aktyvaus laisvalaikio“, - sakė Klaipėdos rajono mero pavaduotoja.

 

Prie Dovilų karjero paplūdimio planuojama įrengti tinklinio aikštelę, sūpynes vaikams, tačiau kol kas tėra vienas tualetas. M. Urbonaitės/VE.lt nuotr.

 

Žada daugiau infrastruktūros

Dar šiais metais Dovilų karjero paplūdimio laukia ir pokyčiai. Planuojama įrengti tinklinio aikštelę, sūpynes vaikams.

„Už miškelio Dovilų bendruomenė buvo įsirengusi sporto, treniruoklių kompleksą. Dabar taip pat planuojama įrengti sveikatingumo taką - kartu su muziejumi ir sveikatos specialistais vaikščiodami aplink karjerą žiūrėjome, ką dar galima padaryti, kad žmonės galėtų ne tik gulėti prie vandens, bet ir pasivaikščioti. Šio karjero kūrimas ir tobulinimas yra vienas ilgas procesas“, - pasakojo Klaipėdos rajono mero pavaduotoja.

Taip pat tobulinamas ir skaidriojo karjero paplūdimys - stumiama žemė, didinama automobilių aikštelė.

Anot A. Balnionienės, vis dėlto didžiausia Dovilų karjero problema yra šiukšliadėžės.

„Ten net savanorių brigados telkiasi, renka šiukšles. Dar yra ir žvejų, kurie pažvejoję savo atliekų, įvairių plastikinių dėžučių neišmeta. Taip pat Dovilų karjeras yra kitoje kelio pusėje nuo sodų, kur realiai yra gyvenamieji namai, ne sodo nameliai, todėl šiukšlių dėžės labai greitai užsipildo“, - pasakojo A. Balnionienė, raginusi ilsėtis atsakingai.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 404 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,