Mano Gargždai



Vėžaičių lopšelyje-darželyje įsibėgėja Europinio projekto mokymai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vėžaičių lopšelio-darželio nuotr. Vėžaičių lopšelio-darželio nuotr.

Klaipėdos r. Vėžaičių lopšelis-darželis, siekdamas gerinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo kokybę, bendradarbiaudamas su Kauno lopšeliais-darželiais „Boružėlė“, „Varpelis“, „Radastėlė“ ir „Želmenėlis“, naujus mokslo metus pradeda dalyvaudamas Kauno miesto savivaldybės administracijos inicijuotame iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto „Mokymosi per judesį metodikos taikymas ikimokykliniame ugdyme, integruojant specialiųjų poreikių vaikus“ mokymuose.

 

Pirmieji mokymai–susipažinimas su projekto komanda vyko karantino metu nuotoliniu būdu, o šią savaitę ikimokyklinio ugdymo mokytojų komanda su lektorės pagalba mokėsi, kaip pritaikyti iMO kubus realioje ugdymo aplinkoje. Tai tik trumpas įvadas į dvejus metus truksiantį projektą, kuris į įstaigą įneš naujovių, paskatindamas mokytojus ugdymo procese įvairiapusiškai naudoti aktyviuosius ugdymo(si) metodus.

Projekto tikslas yra pagerinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo kokybę, taikant mokymosi per judesį metodiką specialiųjų poreikių vaikų integracijos procese.

Projekto metu penkios ugdymo įstaigos, vykdančios ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, pagerins ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo kokybę, pritaikydamos mokymosi per judesį metodiką, padedančią integruoti specialiųjų poreikių vaikus į bendrojo ugdymo grupes.

Šio projekto metu numatomos vykdyti veiklos skirtos ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogų kompetencijai didinti, įgyti teorinių ir praktinių žinių, sukurti ikimokyklinių įstaigų tinklą, diegti „Mokymosi per judesį“ metodą į ugdymo procesą bei inovatyviai IKT įrangai įsigyti.

Taikant „Mokymosi per judesį“ metodiką bei pasiteisinusių visame pasaulyje IKT priemonių naudojimą, tobulinant bei stiprinant vaikų fizinio aktyvumo ugdymą nuo ankstyvo amžiaus, įstaigose bus pastebimai pagerinta teikiamų paslaugų kokybė, užtikrinta specialiųjų poreikių vaikų integracija į ugdymo veiklas bendrojo ugdymo grupėse.

Projekto įgyvendinimo metu įsigyti 5 komplektai įrangos, kurių vieną sudaro: interaktyvus ekranas i3-technologies, interaktyvūs kubai iMO, programinė įranga i3learnhub, kompiuteris, vaizdo kamera. Ugdomųjų veiklų metu interaktyvūs kubai bus naudojami kaip įvairiapusiai ugdytinių baldai. Jie puikiai tiks siekiant didesnio fizinio aktyvumo, ypač specialiųjų poreikių vaikams.

Kubai taip pat bus naudojami erdviniams gebėjimams lavinti, matematikos, kalbos ir kituose užsiėmimuose. Kubai bus naudojami konstrukcinėse erdvėse, nes juos paprasta dėti vieną ant kito, ugdytiniai turės galimybę kurti realybę atitinkančias konstrukcijas.

Darbas su kubais lavins komandinio darbo įgūdžius, skatins ieškoti bendrų sprendimų, padėti vieni kitiems, kas padės pamatus specialiųjų poreikių turinčių mokinių integracijai.

Naudojant mokymo per judesį metodikas vaikai tampa ramesni ir labiau susikoncentruoja į ugdymosi procesą, skatinamas vaikų komandinės veiklos suvokimas, tobulinami socialiniai įgūdžiai, o tuo pačiu vyksta spartesnė ir efektyvesnė specialiųjų poreikių vaikų integracija. Visa tai leidžia siekti geresnių mokymosi rezultatų, geresnės sveikatos ir savijautos.

Naujų, šiuolaikiškų, inovatyvių ir pagrįstų metodų taikymas ikimokyklinėse įstaigose, pagerins specialiųjų poreikių turinčių vaikų integraciją į bendrojo ugdymo programas.

 

Vėžaičių lopšelio-darželio nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 118 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,