Mano Gargždai



Už iniciatyvą švarinti mišką – ministro padėka

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kavinės nuotr. Kavinės nuotr.

Lapkričio 22-ąją netoli Olando Kepurės kava ir saldėsiais prekiaujančio kioskelio „Smart Kava-Pupelė“ savininkė Kristina Rutkienė paskelbė apie gamtos švarinimo akciją – surinkus maišelį šiukšlių, jis yra keičiamas į kavą arba saldumynus. Tokia iniciatyva neliko nepastebėta – padėkojo ir Aplinkos ministerija.

 

Aplankyti Olando Kepurės skardžio atvykstančius žmones dar automobilių stovėjimo aikštelėje pasitinka kioskelis, siūlantis įsigyti kavos ir saldumynų. Tačiau prieš kiek daugiau nei savaitę prie kioskelio atsirado užrašas, kviečiantis švarinti mišką.

„Ši iniciatyva nėra vykdoma pirmą kartą, jau ir anksčiau panašiai kvietėme žmones rinkti šiukšles. Pirmąjį sekmadienį, kai paskelbėme, dėl prasto oro daug susidomėjusiųjų nebuvo, tačiau praėjusį savaitgalį buvo daug šeimų su vaikais“, – pasakojo idėjos iniciatorė K. Rutkienė.

Iš miško parnešus pilną maišelį šiukšlių kioskelyje galima nemokamai gauti kavos arba saldumynų. Pasak iniciatorės, tai lyg paskatinimas ne tik daugiau laiko praleisti gamtoje, bet ir padaryti gerą darbą.

„Pats pagrindinis dalykas, kad miškas būtų švaresnis. Daugiausia buvo šeimų su vaikais, o vaikai negeria kavos, tai galėjo pasirinkti skanėstą. Praeitą savaitgalį tikrai buvo daug žmonių ir konteineriai buvo pilni mūsų maišelių. Žinoma, ne visi vaikai surenka pilną maišelį šiukšlių, tačiau svarbiausia, kad renka ir pats faktas, jog tėvai moko, kad negalima praeiti pro šiukšlę, reikia ją pakelti, labai džiugina“, – pasakojo K. Rutkienė.

Tokia kalėdinė gamtos švarinimo akcija tęsis visą šventinį laikotarpį, bet, pasak idėjos iniciatorės, žmonės tikrai nėra kviečiami būriuotis ar kitaip pažeisti karantino sąlygų.

„Kadangi šiuo metu yra karantinas ir nenorime, jog žmonės manytų, kad mes su kava viliojame būriuotis ir pažeisti taisykles, tai noriu pasakyti, kad miškas yra didelis ir nebūtina vaikščioti tais pačiais takeliais, galima išsiskirstyti, kad aplink nebūtų žmonių“, – sakė K. Rutkienė.

Aplinkos ministerija už šią gamtos švarinimo iniciatyvą ir originalią idėją, kviečiančią gyventi švariai, pajūryje veikiančiai kavinukei „Smart Kava-Pupelė“ skyrė padėkos raštą.

„Kad gausime padėką, tikrai nežinojau. Pamačiau socialiniuose tinkluose, kad Aplinkos ministerija mums skyrė padėką. Tikrai džiaugiamės, jaučiamės įvertinti ir pastebėti, o kaip galime nesidžiaugti, buvome pastebėti, jaučiamės gerai“, – džiaugėsi K. Rutkienė.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 411 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,