Mano Gargždai



Jaunimo savanoriškos tarnybos pažymėjimai įteikti 2020 m. II pusmečio 22 jaunuoliams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Autorių nuotr. Autorių nuotr.

Filosofas Leonidas Donskis yra pasakęs: „Savanorystė duoda supratimą, kad egzistuoja labai paprasti gyvenimo dalykai: dėkingas žvilgsnis, dėkingos akys, sudarantys esminius gyvenimo dalykus.“ Džiaugiamės, kad iš viso 2020 metais savanorišką veiklą vykdė 50 jaunuolių. 2020 m. I pusmetį baigė 23 jaunuoliai, o 2 pusmetį – 18. 4 merginos pradėjusios 2 pusmetyje savanorystę baigė vasario 28 d.

 

Jaunuoliai baigę 6 mėnesių savanorystę įgijo kompetencijas patvirtinantį pažymėjimus, kuriuos savanoriams jų mentorės įteikė 2021 m. kovo 30 d. vykusiame nuotoliniame renginyje.

Savanorių renginyje sveikinimo žodį tarė Klaipėdos rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė, kuri ne tik pasidžiaugė sėkminga programos eiga nuo 2018 metų, savanorių skaičių augimu, bet pristatė ir galimybes jaunimui dalyvauti jaunimo įdarbinimo vasarą programoje. Daugiau informacijos – www.klaipedos-r.lt arba kreiptis .

 

Karantinas nesustabdė savanorių veiklos

Džiaugiamės, kad jaunimas ir mūsų rajono priimančios organizacijos sėkmingai įgyvendino programą, nors teko prisitaikyti prie karantino režimo, priimančioms organizacijoms ir jaunuoliams tai buvo tikrai didelis iššūkis.

„Džiaugiamės, kad jaunimas savanoriauja pas mus, vaikų dienos centre. Mes ne tik juos ugdome, dalinamės savo patirtimi, bet lygiai taip pat mokomės iš jų daugybės dalykų. Tikrai ne viena nuotolinė veikla, kurią sugalvojo patys savanoriai, buvo nauja mūsų organizacijoje. Dėkojame labai už bendrystę“, – sakė Gargždų socialinių paslaugų centro savanorių kuratorė Eglė.

Savanoriai teigia, kad didžiausias sunkumas buvo pereiti į nuotolinį darbą, nes vasarą buvo galima vykdyti veiklas gyvai, o vėliau vėl viską uždarė. Sunku jaunimui buvo planuoti savo dienos režimą, nes ir pamokos, ir užklasinė veikla vyko nuotoliniu būdu. Trys savanoriai prisipažino, kad norėjo atsisakyti viduryje laikotarpio, bet labai džiaugiasi, kad atlaikė įtampą ir gali dabar džiaugtis savo darbo vaisiais.

Savanorišką veiklą organizuojančios įstaigos vardu ypatingai dėkojame priimančioms organizacijoms, kurios neatlygintinai dalijosi savo patirtimi, ugdė jaunąją kartą. Su Klaipėdos rajono akredituotomis priimančiomis organizacijomis galite susipažinti čia.

 

Klaipėdos rajono savivaldybė prisideda prie savanorių ugdymo

2020 metais Klaipėdos rajone buvo vykdoma Jaunimo savanoriška tarnyba, kurią organizavo akredituotos organizacijos – jaunimo klubas „Ekipa“ (administravo savanorius, kuriuos finansuoja Klaipėdos rajono savivaldybė) ir Lyderystės ir verslo akademija In corpore (administravo Jaunimo reikalų departamento finansuojamus savanorius). Jaunimo savanoriškos tarnybos įgyvendinimui Klaipėdos rajono savivaldybė skyrė 4950 Eur, už kuriuos buvo apmokėtos 21 (20 baigė JST, 1 nutraukė) savanorio JST išlaidos, likusius 29 (25 baigė, 4 nutraukė) jaunuolius finansavo JRD, tam skirdama 9 744 Eur; lėšos panaudotos vadovaujanti Jaunimo savanoriškos tarnybos organizavimo tvarkos aprašu.

 

2021 metai atneša naują JST programą Klaipėdos rajonui

Nuo 2021 m. sausio mėnesio prasidėjo naujas savanorių darbo pusmetis. Savanorišką veiklą organizuojanti organizacija Alterno laimėjo Jaunimo reikalų departamento finansavimą, dėl kurio jau 6 jaunuoliai dirba priimančiose organizacijose. Dar 6 jaunuoliai galės prisijungti 2021 m. birželio mėnesį.

Balandžio mėnesį prisijungs dar 8, iš 20 savanorių, kuriuos finansuoja Klaipėdos rajono savivaldybė. Šią programą administruos jaunimo klubas „Ekipa“. Džiaugiamės, kad „Ekipa“, bendradarbiaudama su jaunimo organizacija Alterno vieningai įgyvendins Jaunimo savanorišką tarnybą Klaipėdos rajone.

Taigi, turime dar 18 laisvų vietų jaunimui, norinčiam dalyvauti programoje.

Apie paskelbtą registraciją pranešime Facebook puslapyje: Jaunimo savanoriška tarnyba Klaipėdos rajone bei Klaipėdos rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Daugiau informacijos apie JST gali suteikti programos vadovė – Inesa Gaudutytė (+370684 97 131, ) arba kviečiame sekti nacionaliniu mastu naujienas Facebook: Jaunimo savanoriška tarnyba.

 

Autorių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 281 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,