Mano Gargždai



Savanoriaujanti ekologinė grupė: pajūryje randame ir padangų, televizorių, baldų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Neformalios ekologinės grupės „Green LT Klaipėda“ nuotr. Neformalios ekologinės grupės „Green LT Klaipėda“ nuotr.

Pajūryje gyventojai daugiausiai palieka gėrimų taros – tokią išvadą padarė jau beveik metus Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone savanoriaujantis neformalios ekologinės grupės „Green LT Klaipėda“ nariai.

 

Jau trečią talką šiais metais Karklės paplūdimyje surengę savanoriai įsitikino, kad žmonių įpročiai nesikeičia: alkoholiniai buteliai ir vienkartiniai kavos puodeliai, tai, kas dažniausiai paliekama ir surenkama pajūryje.

Bene keisčiausi radiniai, kuriuos savanoriai randa pajūryje yra padangos, televizoriai, įvairūs baldai.

Pastebėta, kad gyventojai pajūryje mėgsta vartoti itin stiprius alkoholinius gėrimus, o taip pat prie Olando kepurės esančiose mobiliose kavinukėse įsigiję kavos, puodelius numesti čia pat, pajūryje.

Ne reti atvejai, kai iš įvairių lentų, atliekų ir kitų pajūryje rastų medžiagų įrengiami nelegalūs suoliukai, poilsinės ar net scenos.

Šios ir panašios akcijos pajūryje vykdomos bendradarbiaujant su Pajūrio regioninio parko bei Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijomis.

Vasarą neformali grupė ketina vykdyti ne tik talkas ir užterštų teritorijų žymėjimus, bet ir viešas paskaitas visuomenei. Britų tarybos programos „Active Citizens“ dėka ketinama įsigyti žiūronus, kurie padės supažindinti vietos bendruomenes su jų gyvenamojoje aplinkoje esančiomis paukščių rūšimis.

„Green LT Klaipėda“ yra aktyvių piliečių neformali ekologinė grupė, kuri rūpinasi aplinka, savanoriauja saugomose teritorijose Klaipėdos mieste ir rajone, prisideda prie ekologinių iniciatyvų įgyvendinimo.

 

„Green LT Klaipėda" nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 358 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,