Mano Gargždai



Savaitgalį Gargžduose karaliavo cepelinų virėjai ir raiteliai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
 Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį savaitgalį Gargžduose įvyko 4-asis Lietuvos cepelinų virimo čempionatas bei 14-asis Gargždo festivalis. 7 komandos išvirė net 767 cepelinus, o konkūrų varžybose įvyko 125 startai.

 

Cepelinų virimo Lietuvos čempionato komisija kaip kasmet buvo sudaryta iš 5 asmenų: pirmininkė – J. Lankučio viešosios bibliotekos laikinoji vadovė Diana Ciparienė (nuolatinis pirmininkas Eugenijus Bunka išvakarėse pasijuto blogai ir nutarė nerizikuoti savo ir kitų sveikata), nariai – humoristas ir laidų vedėjas Raimondas Šilanskas, Klaipėdos r. amatų centro direktorė Valė Krauleidienė, japonų operos mecosopranas Mae Hayashi ir kultūros ekonomistas profesorius, italų dirigentas Christian Frattima.

Komisija po ilgų ragavimų nutarė, kad pirmos vietos vertas Tauragės klubas „Raktas“, antra liko Kiškėnų bendruomenė, treti – „Smilgynai ir kaimynai“.

Specialus prizas už išskirtinį cepeliną, įsteigtas UAB „Fishlita“, atiteko Paupių bendruomenės komandai, išvirusiai raudonus cepelinus. Taip pat Kiškėnų komanda buvo apdovanota specialiu Raimondo Šilansko prizu už cepelinus su lašišos įdaru.

Keturioliktojo Gargždo festivalio konkūrų varžybose sulaukta apie 100 dalyvių, įvyko 125 startai. Atidarymo konkūro nugalėtoja – Elzė Mataitė su Filaretu.

Gargždo konkūro nugalėtoja – Vėjūnė Lukošiūtė su Rosara, „Simuvos“ taurę iškovojo Evelina Brazdeikytė su Laguna. Gargždų miesto taurės nugalėtoja – Gaudenė Janavičiutė su Bela.

Visuomeninės organizacijos „Bendrai visi“ komanda dėkoja festivalio rėmėjams dalyviams ir svečiams, bei tikisi pasimatyti kitais metais.

 

Sandros Vaičienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 289 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,